Toegangscontrole

Mechanisch codeslot NK7500

Mechanisch codeslot

Met het mechanisch codeslot NK7500 kan eenvoudig een ruimte worden afgesloten. Het NK7500 mechanische codeslot. Is vooral geschikt voor binnendeuren.  Het codeslot wordt geplaatst op de positie van de bestaande deurkruk. Wanneer de juiste combinatie wordt ingevoerd kan de kruk worden bediend en de deur worden geopend.Mechanisch codeslot NK7500

Na het openen van de deur vergrendelt deze na het sluiten automatisch. Vanuit de binnenzijde is de deur altijd via de kruk mechanisch te openen.

De binnenzijde van het slot is voorzien van een vrijzetfunctie. Deze kan worden ingeschakeld door middel van een draaiknopje. Door deze functie in te schakelen hoeft van buitenaf niet altijd de code te worden ingevoerd. Hierdoor kunt u zelf bepalen wanneer de code moet worden ingevoerd.

Waar u op moet letten

Om te bepalen of het mechanisch codeslot NK7500 geschikt voor uw toepassing moet goed worden gekeken naar de pc-maat. Dit is de afstand tussen het hart van de deurkruk en hart van de cilinder. Het is goed mogelijk dat er geen cilinder aanwezig is. In dat geval hoeft u hier dus geen rekening mee te houden.

Veelal is de pc-maat bij binnendeuren 55 of 72mm. Bij 55mm kunnen speciale cilinderplaten worden mee besteld. Deze dekken de cilinder netjes af en sluiten aan bij de onderzijde van het codeslot. Bij 72mm kan een binnendeurrozet, veiligheidsrozet of een rozet met kerntrekbeveiliging worden geplaatst.

Hoe zit het met de inbraakbeveiliging?

Het codeslot bepaald alleen of de deurkruk wel of niet is gekoppeld. Dit zorgt bij de meeste sloten alleen voor bediening van de dagschoot. Hierdoor zal het in veel gevallen nodig zijn om het slot in ongebruikte toestand met de cilinder op slot te draaien. Voor extra veiligheid kan een veiligheidsrozet worden geplaatst.

Meer informatie en bestellen

U kunt het codeslot bestellen via Elocktron.nl.