Toegangscontrole

Elektronische toegangssystemen

Elektronische toegangssystemen

Elektronische toegangssystemen kunnen zonder fysieke sleutel bediend worden. Slimme technologie in het elektronische toegangssysteem zorgt ervoor dat het elektronische slot communiceert met bijvoorbeeld een app via de telefoon, een afstandsbediening, vingerscan, een pincode, druppel of een tag. De uitgebreide mogelijkheden en verschillen in prijs en functie, maken elektronische toegangssystemen aantrekkelijk voor zowel gebruik op kantoor als thuis.

Hoe werken elektronische toegangssystemen?

Heel leuk en handig zo’n elektronisch toegangssysteem, maar hoe werkt het precies? Dat lees je hieronder.

  • Smartphone app: Geen sleutels meer op zak, maar alleen je telefoon. Met een paar eenvoudige handelingen kun je het elektronische deurslot bedienen. Je installeert de app behorend bij het deurslot op je smartphone. Na installatie kan je het slot bedienen via WiFi of bluetooth. Bij het gebruik van bluetooth is de afstand waarop je het deurslot kunt openen beperkt. Met WiFi kan je het slot openen vanaf vrijwel elke locatie. Het beheer van de digitale sleutels en autorisatie vindt tevens plaats via de app. Daardoor is de app een van de meest gebruikte en makkelijke manieren voor toegangscontrole.
  • Vingerscan: Altijd je sleutel bij je. Jouw unieke vingerafdruk wordt herkend door door de scanner. Als de identificatie is geslaagd, opent de deur. De vingerscanners voldoen aan biometrische veiligheidseisen en zijn ontwikkeld onder strenge richtlijnen om misbruik en manipulatie tegen te gaan. Op de kosten kan bespaard worden, omdat er geen pasjes, tags of andere hulpmiddelen meer nodig zijn voor het openen van de deur. Daarnaast is de vingerscan bijzonder geschikt voor kinderen.
  • Afstandsbediening: Met één druk op de knop open je je slot binnen je elektronische toegangssysteem. Het bereik van deze afstandsbediening is beperkt.
  • RFID device: Een elektronisch deurslot met RFID technologie open je simpelweg door de tag of druppel tegen het slot te houden. Per uitgegeven tag kan door de beheerder worden bepaald tot welke deuren er toegang verleend wordt. Meerdere sleutels worden vervangen door 1 druppel.
  • Pincode: Met een codepaneel naast de deur krijg je toegang door het intoetsen van je persoonlijke code. Net zoals bij de vingerscan heb je voor het openen van een slim deurslot met een code geen medium nodig in de vorm van een sleutel, telefoon of druppel. Die kan je dus ook niet per ongeluk thuis laten liggen.

Voor welke situaties zijn elektronische toegangssystemen geschikt?

Er zijn meerder situaties te benoemen voor wanneer een elektronisch toegangssysteem geschikt is. Hieronder vind je er een overzicht van.

  • Kantoor: Geen zin om steeds sleutels bij te laten maken of je zorgen te maken over inbraak bij verlies van sleutels door medewerkers? Elektronische toegangssystemen maken goede toegangscontrole voor je bedrijfspand mogelijk. Als beheerder kun je instellen wie wanneer toegang heeft tot welke ruimte. Als je medewerker een tag of telefoon verliest, is de toegangsverlening simpel uit te schakelen.
  • Thuis: particulier gebruik van elektronische toegangssystemen neemt toe. Buitenspelende kinderen hebben geen sleutel meer nodig, maar kunnen door middel van een vingerscan altijd naar binnen. Je opent het deurslot met de app op de telefoon terwijl je in je warme auto zit en loopt vervolgens in een keer door naar binnen met je zware boodschappen. Iedereen met een tag, de app of de pincode heeft toegang tot de woning. Daarnaast geeft het je overzicht over wie wanneer thuis is geweest. Dus ook als je aan het werk bent, weet je of je partner of kinderen thuis zijn.
  • Gastenverblijf: heb je een bed and breakfast, een hotel of een airbnb? Geef dan je gasten toegang tot het appartement door het gebruik van een elektronisch toegangssysteem in combinatie met een codepaneel. Je stelt simpelweg een tijdsperiode in waarin de code actief is en je communiceert deze code naar je gasten. Het daadwerkelijk overhandigen van een sleutel is niet meer nodig.

De keuze voor een elektronisch toegangssysteem

Zoals je al hebt gelezen, bieden elektronische toegangssystemen enorm veel mogelijkheden. Stel deze mogelijkheden af op je persoonlijke voorkeur, de situatie waarvoor je het elektronische toegangssysteem wilt gebruiken en op de prijs. Let daarnaast op het gebruiksgemak van je elektrische deurslot en op de mate waarin de fabrikant ervaring, dan wel een naam heeft opgebouwd, met deze elektronische toegangssystemen. Neem eens een kijkje bij de elektronische toegangssystemen van Salto KS en Salto XS4.

Advies over elektronische toegangssystemen

Hebben we je getriggerd bij het lezen van dit blog en ben je benieuwd naar de opties die Elocktron te bieden heeft op dit gebied? Op onze website vind je veel informatie over de verschillende elektronische toegangssystemen. Vind je het prettig als we even met je meedenken? Dan doen we dat graag! Vul dan ons contactformulier in of bel ons op telefoonnummer 050-2110371.

Een elektronisch toegangssysteem laten installeren

De elektronische toegangssystemen die je bij Elocktron bestelt, kan je door onze installatiepartners vakkundig laten installeren. Heb je vragen over de montageservice of wil je weten wat de kosten hiervoor zullen zijn? Neem dan even contact met ons op.