Elektrische SlotenToegangscontrole

Slimme deursloten review

Slimme deursloten kun je gebruiken om op eenvoudige wijze een deur elektronisch bedienbaar te maken. In deze slimme deursloten review vertel ik je alles wat je moet weten om een goede afweging te kunnen maken in de keuze voor het wel of niet kopen van een smart lock. De nadruk ligt bij de meeste slimme deursloten vooral op het zo eenvoudig mogelijk aanbrengen en in gebruik nemen van het elektronische slot. Inbraakveiligheid komt vaak ergens achteraan in het lijstje en alle aansprakelijkheid wordt uitgesloten in de algemene voorwaarden van de fabrikant. Super handig dus zo’n slim deurslot. Tijd dus voor wat nuance en een uitgebreide review van een toegangscontrole en elektronische sloten specialist.

Voordelen en gemak van slimme deursloten

Nooit meer naar je sleutels zoeken! Dat wil iedereen wel, natuurlijk wil je niet met volle boodschappentassen in de regen staan voor je voordeurslot die je niet open krijgt omdat je sleutels ergens onder de mandarijnen liggen in je overvolle boodschappentas. Hoe slim is het als je deurslot gewoon ziet dat je thuiskomt door de bluetooth verbinding en via de app op je smartphone de deur automatisch voor je opent. Of je kind is voor de zoveelste keer de sleutels kwijt geraakt en je wilt niet keer op keer je cilindersloten vervangen. Herken je dit maar al te goed? Dan is een slim deurslot misschien iets voor jou.

Functies van slimme deursloten

slimme deursloten
Flexeria slim deurslot

Met een swipe-beweging of via een app op je smartwatch of smartphone een deur openen en afsluiten is iets wat met slimme deursloten kan. Een smart lock heeft meestal een ingebouwd elektro motortje die de draai- beweging van een sleutel over neemt in het cilinderslot. Je hebt geen sleutels nodig om het slot te openen en je kunt eenvoudig familieleden een elektronisch toegangsrecht geven waardoor ze de deur met de smartphone app kunnen openmaken. Ook kunnen er bijvoorbeeld tijdsvlakken en periodes aan een digitaal toegangsrecht worden gekoppeld voor bijvoorbeeld de schoonmaker of boodschappen bezorg service.

Slimme sloten, slimme marketing

De meeste reviews over slimme sloten worden vooral geschreven door marketing mensen die goed zijn met appjes en smartphones. Dit geld ook voor sommige bedenkers en ontwikkelaars van dit instap segment elektronische sloten. Dat verklaard ook direct de werkelijke stortvloed van nieuwe soorten elektronische sloten die momenteel op de markt worden gebracht. Hierbij wordt vaak vergeten dat het bij deursloten primair over inbraakbeveiliging gaat. De focus ligt vooral op veiligheidsgevoel, beleving en het bereiken van de massa. Er staat SKG op de cilinder dus dan zal het wel goed zijn… Eigenlijk is bijna ieder slim deurslot wat momenteel wordt bedacht hetzelfde type slot wat is afgeleid van een bepaald bestaand concept maar dan aangevuld met een nieuw design/ buitenkantje en nieuwe app.

Wanneer noem je een slot eigenlijk een slim slot?

Voor een leek is het begrip slim deurslot natuurlijk heel erg algemeen. Wat ik even belangrijk vind om te benadrukken dat een puur slim deurslot of smart lock volgens onze definitie een product moet zijn wat je in je bestaande deurslot kunt plaatsen zonder dat je van alles aan de deur of aan het slot hoeft aan te passen. Maar dat onderscheid is misschien nog te algemeen, er zijn namelijk elektronische cilindersloten die dit kunnen. Echter zijn dit soort producten wezenlijk anders in het werkingsprincipe en de bediening.

Soorten slimme deursloten

Hieronder vertel ik je wat precies de verschillen zijn tussen een smart lock/ slim deurslot en een elektronische cilinder. Ook leg ik onder andere uit wat een elektronisch deurbeslag is.

Slim deurslot met ingebouwde elektromotor

De meeste slimme sloten die voor de consumentenmarkt worden bedacht werken met een elektromotortje, zijn bedienbaar met een smartphone app en zijn batterij gevoed. Onderstaande review gaat over dit type elektronische slimme deursloten. Het is namelijk een aparte productgroep waar deze slimme sloten onder vallen. Hierdoor ontstaat de unieke mogelijkheid dat het slot echt automatisch gaat werken. Het slimme slot draait dan zelf het dag- en nachtslot van een deurslot. Buiten de deur een elektromotortje plaatsen die het slot draait bestaat al lang maar geloof me, dat werd alleen toegepast als echt niets anders mogelijk was. Toch weet ik uit mijn eigen ervaring dat door innovatie deze elektronische motorcilinders of slimme deursloten steeds beter presteren en dus ook met vallen en opstaan. Door slimme trucjes toe te passen in het energie management zijn ontwikkelaars erin geslaagd het batterij verbruik van deze elektronische sloten tot een acceptabel niveau terug te brengen. Hierbij moet je denken aan eens per 1, 2 of 3 maanden batterijen wisselen of opladen bij standaard particulier gebruik in een woonhuis. Een voorbeeld van een elektronische cilinder is bijvoorbeeld de Flexeria motorcilinder. De Flexeria is eigenlijk de eerste in Nederland ontwikkelde elektronische cilinder die ook gelijk uitgebreid getest is volgens het Politiekeurmerk veilig Wonen. Flexeria is uiteraard niet het eerste slimme slot wat in Nederland verkrijgbaar was. Danalock, Nuki en Burg Wächter zijn al jaren op de Nederlandse markt actief. Danalock en Nuki deursloten zijn echte start ups van relatief nieuwe fabrikanten. En ze ontwikkelen rustig door, momenteel is er al de Nuki 2.0 en Danalock V3. Door schade en schande wordt men wijs zullen we maar zeggen… Gelukkig hebben wij ruim 5 jaar geleden deze eerste stroom van made in China getest en direct ingeschat dat deze producten niet voldoen aan onze kwaliteitseisen. Mijn motto is altijd dat ik liever niks verkoop dan dat ik rotzooi verkoop. Ik zal niet te specifiek zijn maar we horen om ons heen dat er nog steeds bedrijven zijn met honderden incourante smart-locks. Je zult begrijpen dat de meeste professionele sloten specialisten niet heel positief zullen zijn over smartlocks. Moet je ze dan per definitie links laten liggen? Ik denk het niet, een slim slot kan best voldoen aan jouw verwachting. Zolang je verwachting maar realistisch is.

Slim deurslot op basis van een elektronische cilinder

slim slot elektronische cilinder
Elektronische cilinder

Een elektronische cilinder is een cilinder waarbij de knop aan de buitenzijde van de deur elektronisch controleerbaar is door middel van bijvoorbeeld een toegangscontrole druppel, tag of smartphone app. Heb je autorisatie om de deur te openen dan koppelt de knop aan de buitenzijde (lezerknop) ook intern aan de meenemer van de elektronische cilinder. Op dat moment kan de gebruiker aan de knop draaien en daadwerkelijk het slot bedienen. Het werkingsprincipe van een dergelijke cilinder is wezenlijk anders dan dat van een slot met ingebouwde elektromotor. Door de gebruiker zelf aan de knop te laten draaien is er veel minder energie verbruik en zal een slot dus veel vaker kunnen worden geopend op één setje batterijen, richtlijn is dat dergelijke sloten eens per jaar een batterijwissel nodig hebben. Ook in bedrijfsmatige omgevingen. Voorbeelden van elektrische cilinders zijn bijvoorbeeld de Evva Airkey cilinder en de Salto elektronische knopcilinder. Een nadeel van een elektronische cilinder is dat gebruikers de deur na het openen ook weer handmatig op slot moeten draaien. Een ander belangrijk nadeel van elektronische cilinders is dat je zeker weet dat je de deur lastig gaat open krijgen als de cilinder defect raakt door bijvoorbeeld molest. Als de batterij leeg raakt is daar vaak een externe accu aan te sluiten op het slot voor een noodopening. Een smartlock met ingebouwde elektromotor heeft vaak naast het elektronische gedeelte van het slot ook de mogelijkheid om het slot door middel van een gewone mechanische cilinder met sleutel te openen. Zou in je in het slechtste scenario je sleutels binnen hebben liggen, geen reservesleutel hebben en het elektronische slot weigert dienst dan kun je een gewone slotenmaker bellen om het slot voor je open te boren. Je schade blijft dan beperkt bij de mechanische cilinder van het slimme deurslot.

Slim deurslot op basis van elektronisch deurbeslag

Deze categorie valt niet helemaal binnen de productgroep van slimme deursloten. Niet omdat ze niet slim zouden zijn, maar omdat het misschien niet helemaal als eerste bij je opkomt als je denkt aan een smart deurslot. Om de functies van elektronisch deurbeslag te kunnen gebruiken zijn veel meer aanpassingen nodig aan een bestaand deurslot. Het deurbeslag kan dus niet zomaar even worden geplaatst in, of eigenlijk op een bestaand slot.

Elektronisch deurbeslag

Elektronisch deurbeslag werkt op basis van wel of geen koppeling van de deurkruk. Dat betekend dat een gebruiker met autorisatie door middel van een deurkruk beweging het slot open kan maken. Bij een standaard deurslot zal hierbij dus alleen de dagschoot/ dag vergrendeling worden bediend. Iets wat bijvoorbeeld al onhandig is wanneer je het als elektronisch slot in je voordeur wilt toepassen. In een dergelijke situatie zou het nachtslot nog met een sleutel moeten worden bediend. Voor dergelijke situaties zijn mechanisch automatisch vergrendelende sloten verkrijgbaar maar het inbouwen van dergelijke sloten vergt veel meer inbouw werk en aanpassingen aan de deur. Een ander nadeel is dat er aan de buitenkant een deurkruk is geplaatst. Gelukkig heeft Salto systems daar een oplossing voor bedacht. Door een knopkruk toe te passen lijkt het net of er een vaste knop is geplaatst op het deurbeslag, maar deze heeft dus de functie van een elektronisch gecontroleerde deurkruk.

Kwaliteit van smart locks

Slimme deursloten kun je met de allerbeste incriptie technologie uitrusten, maar als het motortje van het slot na 2 jaar gebruik de geest geeft en de deur open blijft staan sta je met lege handen. Bovendien is het dan maar afwachten of er nog reserve onderdelen verkrijgbaar zijn want misschien is in de tussentijd model 2 of 3.0 al lang uitgebracht en moet je gewoon een nieuw slot aanschaffen.

Bij de aanschaf moet worden gekeken voor welk doel het slimme deurslot wordt toegepast. Misschien wil je wel 20 of 30 medewerkers gebruik laten maken van het smartlock. In een dergelijk geval wil je niet ieder half jaar een nieuw slot aanschaffen en een hoop gedoe met opnieuw instellen. Wil je het toepassen als elektronisch slot in de voordeur van je woonhuis, dan kan een slim slot mogelijk een perfecte oplossing zijn en aansluiten bij jouw vraag, mits het slot op de juiste manier wordt geplaatst natuurlijk.

Kan je een smart lock zomaar op elke deur toepassen?

Nee, dat kan helaas niet, bijvoorbeeld niet bij iedere meerpuntssluiting. Een smart lock werkt alleen op een cilinder bediende meerpuntssluiting. Dat is een meerpuntssluiting welke volledig met de sleutel kan worden geopend en afgesloten door alleen aan de sleutel te draaien en de deurkruk niet te bewegen. Bij een voordeur moet je dus het nachtslot eraf kunnen draaien en ook de dagschoot kunnen intrekken met de sleutel. Sloten waarbij een slim slot niet werkt zijn kruk- bediende meerpuntssluitingen. Bij een kruk bediende meerpuntssluiting moet eerst de deurkruk omhoog worden gedaan voordat de sleutel kan worden gedraaid. Dat gaat dus met een smart deurslot niet werken.

Ook een oplegslot gaat niet werken in combinatie met een smart lock. Kruk bediende sloten en oplegsloten zul je dus echt moeten gaan vervangen voordat het het slimme slot op de deur kunt monteren.

Is het mogelijk om mijn huidige cilinderslot te behouden?

Soms wel, wil je namelijk een Nuki deurslot? Dan kan dit over de bestaande sleutel worden geplaatst. Mits de cilinder is voorzien van een nood- en gevaren functie. Dit is de benaming voor een cilinder waarbij er aan beide kanten van de deurcilinder een sleutel in het cilinderslot kan worden gestoken en het cilinderslot gewoon blijft functioneren.

Nuki slimme deursloten
Nuki 2.0 smartlock

Ook moet de sleutel van metaal zijn zodat het in de gleuf van het nuki slot past. Bij bijvoorbeeld de Flexeria en Nemef Entr, Yale Entr moet een andere cilinder in de deur worden geplaatst. De consequentie van het vervangen van de deurcilinder is dat je de oude sleutel niet meer voor dit deurslot kunt gebruiken.

Bediening met mechanische sleutels

Misschien verwacht je het niet van super geavanceerde slimme deursloten anno 2020 maar alle geteste sloten zijn ook met een mechanische sleutel te openen. Mechanische cilindersloten gaan ons dus voorlopig niet in de steek laten, je zult ze alleen een stuk minder vaak nodig hebben. Met de mechanische sleutel en cilinderslot kun je de elektronica overrulen bij een lege batterij of ander defect. Hiermee spaar je de kosten van een slotenmakers bedrijf uit als het elektronische gedeelte van het slot het begeeft of als de batterij een keer leeg is. Het gegeven dat een mechanisch slot nog steeds is toegepast in deze elektronische deursloten zegt iets over de betrouwbaarheid. Vergeleken met een standaard mechanisch slot met enkel mechanische componenten gaat een elektronisch slot het altijd afleggen tegen een ouderwets slot als het gaat om betrouwbaarheid op langere termijn zonder onderhoud. Een slim deurslot is een veel complexer elektronisch apparaat wat is opgebouwd uit vele honderden klein onderdelen. Dit is iets wat gebruikers van elektronische sloten zich moeten realiseren. Waar een gewoon mechanisch deurslot het jaren kan uithouden zonder onderhoud of tussentijds afstellen zal een elektronisch slim slot het alleen uithouden als het zorgvuldig wordt gebruikt en goed wordt onderhouden.

Over welke slimme deursloten gaat deze review?

Voor de test hebben we 4 slimme deursloten getest die vlot in een bestaand deurslot kunnen worden gemonteerd en in staat zijn om met een elektromotortje het deurslot elektronisch te openen en sluiten. De geteste slimme sloten zijn de Flexeria, de Yale Entr of ook verkocht als Nemef Entr, Danalock V3 en Nuki.

Alleen bij het Nuki slot kan de bestaande mechanische cilinder blijven zitten als deze al is voorzien van een nood- en gevarenfunctie. Anders kan eenvoudig een cilinderslot van het merk M&C worden aangeschaft, deze hebben namelijk allemaal standaard deze functie ingebouwd. Bij de Flexeria, Yale Entr, Danalock V3 wordt een nieuwe cilinder meegeleverd, daarbij moet er rekening mee worden gehouden dat het slot met de juiste cilinderlengte/ cilindermaat wordt besteld. Als deze maat moet worden bepaalt kun je het beste even deze pagina over cilindersloten opmeten bekijken. In dit artikel met video leggen we je precies uit hoe je de cilinder op kunt meten.

Een cilinder en dus ook een smart lock is maar een onderdeel van de inbraakwerendheidsklasse die wordt bereikt met alle componenten waar een compleet slot uit bestaat. Een compleet slot bestaat uit een cilinder ,insteekslot, sluitkommen/ sluitplaten en deurbeslag/ veiligheidsbeslag. Een smartlock met SKG*** 3 sterren op een zwaar gedateerd insteekslot zonder veiligheidsbeslag en sluitkom gaat je deur dus niet ineens super veilig maken.

De testresultaten

Hieronder staan onze bevindingen en de aandachtspunten.

De kracht van het draaien

Deze geteste slimme deursloten zijn zo gemaakt dat de kracht die het slot uit oefent bij het draaien gemiddeld voldoende is voor een standaard deurslot en deursituatie. Het is dus aan te raden om problemen met je deurslot eerst op te lossen voordat je het slimme slot gaat plaatsen. Het slot moet vrij zijn van haperingen tijdens het draaien en ontgrendelen. De kracht die je met je vingers soms op een slot kunt zetten zijn vele malen hoger dan het relatief zwakke elektromotortje. Heb je twijfels? Haal er dan een slotenexpert bij om eerst het slot 100% goed te laten werken alvorens het smartlock te plaatsen. Ook gaat alle extra draaikracht ten kosten van de accuduur en zul je dus veel vaker batterijen moeten vervangen.

Hoe snel draait het deurslot open?

Smartlocks van Danalock en Nuki doen er ongeveer 5,5 seconden over om het slot open te draaien. Flexeria en Yale Entr zijn iets sneller. Het hangt er natuurlijk ook vanaf of je een meerpuntssluiting of alleen een enkel deurslot hebt. Snelheid en batterijverbruik zijn hele belangrijke argumenten om niet voor een smartlock te kiezen in professionele zakelijke toepassingen.

Geluidsproductie van slimme deursloten

Wat maken die dingen een herrie zeg! Vooral het Nuki slot heeft aardig wat weg van een koffiemolen. De Yale Entr, Flexeria en Danalock V3 maken een wat verfijnder geluid. In sommige omgevingen kan dat dus aardig storend zijn. Geluidsbeleving is natuurlijk ook heel erg afhankelijk van de ruimte waarin het slot is geplaatst en het type deur waarin het slimme slot is geplaatst. Bij sloten waar wat meer weerstand aanwezig is bij het draaien hoor je alle motoren ook echt vertragen en kracht bijzetten.

Bouwkwaliteit

Daar kunnen we kort over zijn. Het is best oke… Maar niet super degelijk. Twee definities waar je niet al te veel aan hebt dus ik zal het wat voor je toelichten. Veel onderdelen en vooral de behuizing is van kunststof. Danalock heeft wel een hele mooie ronde bediening van aluminium. Ook bij de Flexeria smartlock is de draaiknop van aluminium gemaakt. Qua design ziet het Danalock V3 er iets anders uit doordat het een relatief klein apparaat is.

Danalock V3 bevestigingsplaat

Bij Nuki, Flexeria en Yale Entr heb je toch een behoorlijke puist op de binnenkant van je deur zitten. Als slotenspecialist weet ik dat dit meestal geen punt is in een woonomgeving. Maar pas je dit toe met iets minder voorzichtige gebruikers dan zullen mensen de deur open en dicht gaan trekken aan de kunststof behuizing van het slimme deurslot of er bijvoorbeeld met een fiets of tas tegenaan knallen. Ga je dit zakelijk gebruiken en wil je echt high end RVS elektronische deursloten op je deur dan kun je beter verder kijken naar bijvoorbeeld elektronische toegangscontrole van SaltoKS of EVVA.

Extra functies van een smartlock

Smartlocks hebben zeer uiteenlopende functionaliteiten zoals het automatisch openen of afsluiten van de deur. Hieronder beschrijven we een paar extra functionaliteiten voor de echte gadget liefhebbers.

Deurslot automatisch openen

Daar komt dat verhaal van die overvolle boodschappentassen waar je mee aan komt lopen weer terug. De deur automatisch laten openen omdat je appje laat weten aan het slot dat hij open mag gaan zodra jij je in het bluetooth bereik begeeft. Nuki en Danalock V3 kunnen dit beide. In de praktijk is dit natuurlijk allemaal net even wat anders en ik denk dat er heel wat gadget freaks zijn terug geroepen door hun mede huisbewoner(s) om deze functie snel uit te schakelen als ze erachter komen dat er ineens een deur open staat.

Nuki auto unlock instellen

De smartlocks berekenen namelijk op wat voor afstand de smartphone zich bevind en herkennen wanneer je de deur uit loopt door middel van bluetooth en Geofencing. Deze functies werken bij Nuki en Danalock niet 100% waardoor het slot bijvoorbeeld ook open zou kunnen gaan als je via de achterdeur binnen komt. Bovendien moet je om Geofencing in te schakelen altijd je locatie delen met de cloud app van de makers. Ze weten dus altijd waar je bent omdat anders de functie helemaal veel problemen gaat opleveren zoals we bij eerdere versies zagen. Ook moet je er rekening mee houden als je dit slot als elektronisch slot op je voordeur wilt plaatsen de dag vergrendeling bij een opening ook moet worden ingetrokken. Hierdoor kan de deur een stukje open waaien, of open worden gedrukt door de tochtrubbers waardoor de deur niet meer in de juiste positie is om op slot te kunnen en het slot dus echt open blijft staan. Uiteraard zijn er bij sommige slimme deursloten allerlei waarschuwingen en push berichtjes mogelijk, maar die moeten wel opgemerkt worden door de gebruikers. Wil je toch een slot wat automatisch open gaat zonder dat je het risico loopt dat dit direct al te grote gevolgen heeft? Dan zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een kruk- gestuurd slot zoals de ASSA ABLOY EL560 wat slechts 3 seconden kan worden geopend zodra de automatische functie wordt geactiveerd maar wat verder niet waarneembaar is voor een voorbijganger en tijdens deze 3 seconden blijft de deur fysiek helemaal afgesloten. Je moet dan nog altijd wel de deurkruk naar beneden doen om de deur te openen dus helemaal handsfree het deurslot openen is het dan niet. Ik denk dat het wel een veel veiligere middenweg is.

Deurslot openen met je smartphone app

Bij ieder slim deurslot wat we hebben getest is een app meegeleverd zodat het slimme slot via bluetooth kan worden opengemaakt zodra je binnen het bluetooth bereik bent. Dit gebeurd door een swipe beweging in de app. Bij Nuki en Danalock V3 kan een Wifi bridge worden meegeleverd die ervoor zorgt dat het slimme deurslot met internet wordt verbonden zodat je de deur ook op afstand via de internetverbinding van je smartphone kunt openmaken als je niet thuis bent. Op afstand openen klinkt leuk maar ook hier is ook weer aan de orde dat bij het per ongeluk onbedoeld openen van de deur ervoor kan zorgen dat de deur vervolgens niet meer afsluit. Wil je dit met het slimme slot zoveel mogelijk voorkomen dan zal je bij een voordeur situatie een deurdranger kunnen plaatsen om de deur dicht te houden.

Extra mogelijkheden voor de aansturing

Yale Entr, Flexeria en Nuki kunnen worden uitgebreid met een afstandsbediening, handzender. Ook kunnen alle sloten worden voorzien van een pincode tableau. Bij de Yale Entr is dit zelfs ook te voorzien van een vingerscan lezer. De accessoires van Yale Entr, Nuki en Danalock worden allemaal draadloos gekoppeld aan het slimme deurslot. De uitzondering op dit punt is het codepaneel wat kan worden besteld voor de Flexeria slimme deursloten. Dit codepaneel moet namelijk bekabeld worden aangesloten. Dit Flexeria code tableau is ook nog voorzien van een ingebouwde Mifare kaartlezer zodat er ook voor kan worden gekozen om het slot te openen met een Mifare toegangscontrole pas, druppel of tag. Dit laatste kan een goed argument zijn om voor de Flexeria te kiezen. Ook is de flexeria uit te breiden met een besturingsmodule welke potentiaalvrije ingangen heeft zodat je het slot bijvoorbeeld op contactbasis kunt koppelen aan een draaideurautomaat.

Bij Danalock V3 en Nuki in combinatie met een bridge kunnen op afstand pin code’s worden ingesteld via internet ook als je niet op de locatie bent. Ideaal dus voor Air-BnB en accommodatie verhuur dus omdat je huurders een persoonlijke pincode voor het codeslot kunt sturen.

Gepersonaliseerde codes instellen kan ook voor het codeslot van de Yale Entr en Flexeria. Echter kunnen de code’s van de Entr alleen in de nabijheid van het slot worden ingesteld. Bij de Flexeria werkt het instellen van de code’s weer net even wat anders. De code’s kunnen wel via het flexeria beheer platform online worden ingesteld maar moeten vervolgens door middel van een smartphone worden geprogrammeerd in de Flexeria cilinder. De Flexeria hangt niet aan het internet maar gebruikt jouw smartphone met de Flexeria app voor dataoverdracht met de Flexeria cloud.

Conclusie slimme deursloten

Nuki en Danalock V3 liggen redelijk dicht bij elkaar qua functies en mogelijkheden. Ook hebben beide de mogelijkheid om via de bridge het slimme slot te koppelen aan je smart- home domotica systeem. Doordat deze sloten via internet en de app op afstand kunnen worden benaderd kun je deze smartlocks dus ook gebruiken om een deur op afstand te openen. Iets wat de overige sloten niet kunnen. Ook de mogelijkheid om een draadloos codepaneel te openen werkt goed. Wil je een handzender of afstandsbediening gebruiken houd er dan even rekening mee dat dit standaard voor de Danalock V3 niet mogelijk is.

Wil je de deur openen met je vingerafdruk dan ben je voor dit moment aangewezen op de Yale Entr met het codepaneel en vingerscan uitbreiding.

Kies je ervoor om de deur open te maken met een toegangscontrole druppel of tag dan is de Flexeria een heel mooi smartlock. We vinden overall dat de Flexeria qua hardware het beste presteert. Maar de verschillen zijn klein met de andere smartlocks en de prijs van het Flexeria slot licht een forst stuk hoger in vergelijking met de andere smartlocks.

Qua software look en feel is de Nuki de winnaar, Nuki 2.0 is standaard compatible met Apple HomeKit, Amazon Alexa, IFTTT, Doorbird, Ring deurbel, Homey en Google Assistant. Nuki is dus heel breed inzetbaar en heeft ruim voldoende mogelijkheden om het slot te koppelen aan je Home Domotica Systeem.

Bij Danalock V3 is verkrijgbaar met Zigbee of Z-wave chip aan boord, alleen moet je bij aanschaf hiervoor kiezen. Wil je Homekit ondersteuning dan moet ook het Homekit model worden aangeschaft. Het Homekit model is weer niet voorzien van Zigbee of Z-wave.

Meer informatie over slimme deursloten?

Ik hoop dat je deze review interessant vond. Wil je meer weten over slimme deursloten of andere mogelijkheden om deuren elektronisch bedienbaar te maken. Bekijk dan ons online aanbod slimme deursloten. Wij helpen je graag verder! Stel je vraag eenvoudig via ons contactformulier. Misschien heb je een specifieke vraag en wil je weten of een smartlock voor u de juiste oplossing is. Misschien wilt je een keer praten over de manieren waarop wij toegangscontrole van uw bedrijf kunnen verbeteren. Wij komen graag bij u langs om een demonstratie te geven of de situatie bij u op locatie te komen bekijken zodat we een maatwerk advies kunnen geven over uw specifieke situatie. We zijn rechtstreeks bereikbaar via telefoonnummer 050-2110371 of via ons contactformulier.