Elektrische SlotenToegangscontrole

Elektronisch deurbeslag

Met een elektronisch deurbeslag kun je op een laagdrempelige manier overstappen van mechanische sloten naar elektronisch aangedreven sloten.  Je sleutel vervang je door een app, pasje of tag, maar je opent met de vertrouwde deurklink de deur. Wil je de overstap maken naar een toegangscontrolesysteem, maar wil je niet alle sloten vervangen? Lees dan deze blog over elektronisch deurbeslag.

Een bestaand slot voorzien van toegangscontrole met elektronisch deurbeslag

Elektronisch deurbeslag maakt het mogelijk om bestaande deuren en sloten eenvoudig te voorzien van een toegangscontrole. Voor binnendeuren is het vaak mogelijk om een bestaand insteekslot te gebruiken in combinatie met het nieuwe deurbeslag. Eventueel zou je er voor kunnen kiezen om het insteekslot te vervangen door bijvoorbeeld een slot met automatische nachtschootvergrendeling of dagschootblokkering. Een groot voordeel is dat er geen bekabeling nodig is. Het deurbeslag werkt op batterijen. Deze batterijen vervang je jaarlijks. Wat belangrijk is om te weten, is dat een elektronisch deurbeslag alleen is gekoppeld is aan de bediening voor de dagschoot. Dit betekent dus dat de deur niet ‘op slot’ gaat, maar in de dagschootstand blijft. Soms wordt ervoor gekozen om een aanpassing in het beslag te maken waardoor de nachtschoot met een sleutel kan worden bediend. Meestal is dit juist niet wat je wilt; het idee was juist om een slim deurslot te hebben zonder sleutels. Een slot met automatische nachtschootvergrendeling of dagschootblokkering kan hiervoor een goede oplossing zijn.

Het slot bedienen

Bij sommig deurbeslag is het bijna niet te zien dat het gaat om een elektronische variant. Je zou de deurklink zonder na te denken kunnen vastpakken en de deur openen. Maar je wilt natuurlijk niet dat iedereen zomaar naar binnen loopt. Dit kan ook niet, omdat de deurkruk is gecontroleerd. Gecontroleerd betekent in dit geval dat je de deurklink pas kunt bedienen nadat de toegang is vrijgegeven. Dit vrijgeven gebeurt niet meer met een sleutel, maar door het intoetsen van een code op het paneel of door het aanbieden van een tag, pasje of zelfs je mobiele telefoon.

Welk deurbeslag kies ik?

Elektrisch deurbeslag is er in vele varianten. Om je een beetje wegwijs te maken, staan hieronder een aantal merken met een korte product omschrijving.

  • Flexess aero Dit beslag van de fabrikant Maasland is een gecombineerd deurbeslag; het is voorzien van een codebeslag en een kaartleesbeslag. Bediening gebeurd door een zelf ingestelde code of met MiFare kaarten of tags. Het beslag is eenvoudig te monteren en te programmeren. Je kunt zelf kiezen of je een cilinder wilt plaatsen in het beslag, als je dit wilt, blijft het dus altijd mogelijk om het slot mechanisch, met een sleutel, te bedienen. Het beslag is uitgerust met codepaneel verlichting, geluidsindicatie en statusverlichting.
  • Salto XS4 en Salto KS Een kaartleesbeslag, te bedienen met kaarten of tags. Het beslag is, evenals de flexess, leverbaar met of zonder cilindersparing. Je kunt dit beslag programmeren met behulp van programmeerkaarten, de simpele methode, of via je PC middels bijbehorende software. Voor dit laatste kies je als het beslag onderdeel wordt van een toegangscontrolesysteem.
  • Anykey van ASSA ABLOY Een professioneel codebeslag. Leverbaar met of zonder cilinderuitsparing. Bediening middels een code. Een beslag met hoog kwalitatieve producteigenschappen.

Advies over elektronisch deurbeslag

Op onze website vind je meer informatie en uiteraard ons assortiment elektronisch deurbeslag.  Heb je vragen over de producten of wil je graag advies? Dat kan! Vul dan ons contactformulier in of bel ons op telefoonnummer 050-2110371.