Toegangscontrole

RFID slot

Het installeren van een RFID slot is een goede manier om de toegang tot een pand zo veilig mogelijk te maken. RFID heeft dus iets te maken met toegangscontrole, maar wat is het? Het antwoord daarop en nog veel meer informatie over een RFID slot vindt u in deze blog.

RFID slot, wat betekent RFID?

De afkorting RFID staat voor Radio Frequency IDentification. Het principe van het openen van een deur met een tag, druppel of pasje is gebaseerd op deze RFID technologie. De tag bevat een RFID-chip met een identificatiecode. Deze code kan via radiosignalen worden uitgelezen. Op deze kleine chip kan veel informatie worden opgeslagen. In het geval van toegangscontrole gaat het om de toegangsrechten voor de gebruiker. Simpel gezegd; tot welke ruimtes heeft de gebruiker toegang en tot welke niet? De directeur van het bedrijf zal bijvoorbeeld ruimere toegangsrechten hebben met het RFID slot dan een verkoopmedewerker. Met zijn tag kan hij overal naar binnen.  Als de verkoopmedewerker zijn tag voor het slot bij de directie kamer houdt zal hij geen toegang krijgen. De beheerder kan deze toegangsrechten per tag of druppel registreren en bepaalt daarmee wie toegang heeft en wie niet. Vaak kan dit heel simpel via een app op je telefoon worden geregeld.

Toegangscontrole met een RFID slot

Voor toegangscontrole met RFID heb je een RFID wandlezer of reader nodig in combinatie met toegangscontrole software. Door de druppel, tag of het pasje bij de lezer te houden wordt de informatie gelezen. De toegangsrechten van de gebruiker worden gecontroleerd, vervolgens gaat er een seintje naar het elektrische deurslot en gaat deze open of ,indien er geen rechten zijn, wordt de toegang geweigerd. Vaak gaat het openen en weigeren gepaard met een gekleurd lampje in het slot of op de lezer; groen bij toegang, rood bij weigering.

Voordelen van toegangscontrole met een RFID slotRFID slot toegangscontrole salto

  • Gebruiksgemak; gebruik van 1 druppel/tag/pasje i.p.v. meerdere sleutels
  • Per gebruiker toegangsrechten verlenen; de rechten zijn makkelijk aan te passen
  • Chip is uit te programmeren; bij verlies, misbruik of diefstal
  • Geschikt voor gebruik op grote schaal; tot duizenden gebruikers in te stellen

Welk RFID slot is geschikt?

De toegangssystemen van Salto KS en Salto XS4 zijn volledig gebaseerd op de RFID technologie. De producten sluiten naadloos op elkaar aan en daardoor is het mogelijk om een systeem samen te stellen dat past bij jouw wens en situatie. Je telefoon wordt door middel van de smartphone app van Salto onderdeel van het systeem. Gebruiksgemak in combinatie met veiligheid en kwaliteit maakt dat deze systemen veel toegepast worden voor grote bedrijven.

Advies over RFID deursloten

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Op onze website kunt u veel informatie vinden over de Salto systemen en producten. Wil je graag een persoonlijk advies of heb je vragen, vul dan ons contactformulier in of bel ons op telefoonnummer 050-2110371. Wij adviseren je graag.

De installatie van een RFID slot

Toegangssystemen die je bij Elocktron bestelt, waaronder de RFID toegangssystemen, kunnen door onze installatiepartners vakkundig worden geïnstalleerd. Ben je benieuwd naar de prijs of heb je vragen over onze montageservice? Neem dan even contact met ons op via telefoonnummer 050-2110371 of via ons contactformulier.