Toegangscontrole

Evva Airkey review

Evva Airkey is door ons aan een uitgebreide test onderworpen. Onze bevindingen delen we in deze Evva Airkey review. Vergeet ook niet onze video review te bekijken bovenaan deze pagina. Wanneer je een toegangscontrolesysteem gaat aanschaffen zit je niet te wachten op ingewikkelde softwareprogramma’s met softwarelicenties waarin je je eerst volledig moet verdiepen, voordat je aan de slag kunt.  Je wilt een systeem dat voor zichzelf spreekt, waarbij je snel overzicht hebt over de mogelijkheden en dus vlot weet of dit systeem een oplossing is voor jouw bedrijfspand, woning of gastenverblijf.  Vervolgens wil je het graag eenvoudig zelf kunnen programmeren en in gebruik nemen, flexibel kunnen wijzigen en kunnen uitbreiden. Herken je je in deze wensen? Dan is Evva Airkey een mooi systeem voor je. Verderop  in deze review heb ik alle voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Hoe werkt Evva Airkey toegangscontrole?

Voordat we ingaan op de voor- en nadelen, is het belangrijk om eerst even een idee te krijgen van de werking van dit systeem. Deze informatie vind je hieronder.

 • Het systeem is opgebouwd uit elektronische cilinders en/of wandlezers. Elektronische cilinders worden geplaatst op standaard binnen- en buitendeuren. Een wandlezer kan je combineren met bijvoorbeeld een deuropener, lift of schuifdeur.
 • Openen kan met pasjes, tags of  de smartphone app.  Bij Evva Airkey kan je de gebruikers pasjes of tags geven, die ze voor de cilinderknop of wandlezer kunnen houden om de deuren te openen.  Ook kun je er voor kiezen om de gebruikers toegangsrechten te geven met hun mobiele telefoon. De gebruikers kunnen gratis de Evva Airkey app downloaden op hun smartphone. Als eigenaar of beheerder ken je aan deze gebruikers de toegangsrechten toe, dit gaat via SMS.  In de app worden deze toegangsrechten actief, met als gevolg dat met behulp van deze app, de deuren kunnen worden geopend met een mobieltje.
 • Beheer en software is webbased. Natuurlijk moet ook bij Evva het een en ander worden ingesteld in de software. Dit gebeurd bij Evva Airkey online. (webbased)  Via de Airkey login website, log je in op je systeem met een gebruikersidentificatie en wachtwoord. Voor software instellingen ga je naar deze website. De elektronische componenten zijn door middel van de mobiele telefoons van de gebruikers verbonden met de website of de cloud. Het gebruik van deze software is gratis.
 • Toegangsrechten toekennen of wijzigen met keycredits. Het enige waar je als gebruiker bij Evva Airkey voor betaalt, is het toekennen en wijzigen van toegangsrechten.  Dit toekennen , of in Evva bewoordingen ‘Send a key’, wordt afgerekend aan de hand van keycredits. Keycredits is een soort prepaid tegoed, of abonnement, dat je op je account kunt zetten. Met 1 keycredit kun je voor 1 gebruiker toegangsrechten aanmaken of wijzigen.

Wat zijn de voordelen van Evva Airkey? Evva Airkey review door Elocktron

Voordat je een Evva Airkey wilt gaan aanschaffen is het natuurlijk ook belangrijk om de voordelen van dit product te kennen.

 • Evva is specialistische en betrouwbare fabrikant; Evva is een bedrijf met veel ervaring en kennis van zaken als het gaat om beveiligingsproducten. Grote bugs of mechanische mankementen zal je bij Evva niet tegenkomen.
 • Hoge veiligheid gegevensoverdracht; De gegevensoverdracht is End-to-End en SSL gecodeerd, simpel gezegd; net zo veilig als telebankieren. In het Evva-computercentrum zijn je gegevens beveiligd overeenkomstig de bijzonder strenge Oostenrijkse standaarden voor gegevensbescherming.
 • Geschikt voor IPhone en Android telefoons; Als je smartphone over NFC beschikt, kan je je telefoon als sleutel gebruiken. Daarnaast kan je als beheerder met je mobiel het systeem beheren.
 • Webbased systeem; Je kunt vanaf elke locatie inloggen in het systeem en bent niet afhankelijk van geïnstalleerde software op je eigen pc.
 • Gratis software; Of je nu 1 cilinder aanschaft of een heleboel, je krijgt altijd gratis software bij je pakket.
 • Je betaalt naar gebruik; Je kunt kiezen voor prepaid keycredits van 10,50 of 100. Of je kiest voor een abonnement voor onbeperkte wijzigingen voor de periode van 1 of 3 jaar. Dus flexibel af te stemmen op je wens en situatie. Of je nu je eigen huis of een groot bedrijfspand van toegangscontrole wilt voorzien, Evva sluit aan bij beide.
 • Eenvoudige uitbreidingsmogelijkheden; Het systeem is eenvoudig uit te breiden met extra cilinders en/of wandlezers, deze zijn makkelijk toe te voegen aan het bestaande Airkey toegangscontrole systeem.
 • Uitgebreide handleidingen en video’s beschikbaar; Evva heeft er van alles aan gedaan om het je als klant makkelijk te maken. De producten worden geleverd met duidelijke handleidingen.
 • Verschillende cilinder uitvoeringen; De elektronische cilinders zijn verkrijgbaar als; knop, dubbel elektronische knop en halve cilinder
 • Veel stijl opties; Dit geldt voor zowel de elektronische cilinders als de wandlezers;  de cilinders zijn er behalve in nikkel, in zwart en messing. Als je een wandlezer bestelt kies je zelf de kleur van het glas en de ombouw.
 • Geschikt voor binnen- en buitendeuren; De cilinders en wandlezers zijn bestand tegen weersinvloeden en daardoor zowel binnen als buiten te plaatsen.

Wat zijn de nadelen van Evva Airkey?

 • Het is niet mogelijk om deuren op afstand te openen; Om de deur te openen moet je lijfelijk in de buurt van het slot zijn.
 • Geen Airkey codepaneel of elektronisch deurbeslag; Het systeem beschikt alleen over elektronische cilinders en wandlezers. De combinatie van Evva Airkey met een codepaneel of elektronisch deurbeslag  zou het systeem nog flexibeler en gebruiksvriendelijker maken.
 • Jaarlijks batterijen vervangen; De batterijen van de elektronische cilinders dienen jaarlijks te worden vervangen.
 • Speciaal gereedschap nodig; Om de elektronische knop van de cilinders te verwijderen, bijvoorbeeld om de batterijen te vervangen, heb je een speciale tool nodig. Bij een startpakket is deze tool inbegrepen, anders moet je deze nog los bijbestellen

Nog even een belangrijke noot. Ondanks dat Evva Airkey zeer laagdrempelig is op het gebied van installatie en software, moet je er wel even rustig de tijd voor nemen om het systeem goed in te stellen.

Conclusie over Evva Airkey

Evva Airkey biedt vele voordelen en is absoluut een mooi en gebruiksvriendelijk toegangscontrolesysteem. Ga bij jezelf na hoe je je systeem wilt gebruiken. Welke eisen stel je aan je systeem? Hoeveel gebruikers wil je toevoegen? Heb je veel wisselende gebruikers?  Gebruik de voor- en nadelen uit dit blog in je voordeel. Ben je nieuwsgierig geworden naar het Evva Airkey systeem?  Op onze website vind je nog meer informatie over Evva Airkey en je vindt er een overzicht van de Evva Airkey producten.

Vind je het prettig als we even met je meedenken? Dat doen we graag! Vul ons contactformulier in of bel ons op telefoonnummer: 050-2110371