Elektrische Sloten

Draadloos deurslot

Bij toegangscontrolesystemen kiest men vaak klakkeloos voor een elektrische deuropener als elektrische vergrendeling. Wanneer er een iets hoger beveiligingsniveau wordt gevraagd is er naaste de bekende solenoidsloten nu een heel mooi alternatief van HMB. Namelijk de Battery Lock draadloos deurslot van HMB. In deze blog vertellen we wat je van dit draadloze deurslot mag verwachten.

Waarom een draadloos deurslot?Battery lock_02

In een groot aantal situaties wil je geen bekabeling aanbrengen in de deur. Wanneer je in een dergelijke situatie toch iets wilt doen met een kruk- gestuurde vergrendeling kom je al snel uit bij elektronisch deurbeslag. (de paslezer en de koppeling van de deurkruk beide ingebouwd in het deurbeslag) Elektronisch deurbeslag heeft als nadeel dat je gebonden bent aan een design en een leverancier van het toegangssysteem. Bij uitbreiding op bestaande conventionele toegangscontrole systemen is elektronisch deurbeslag daarom vaak geen optie. De Battery Lock is hiervoor een uitstekende oplossing omdat het op elk type toegangscontrole systeem op contactbasis kan worden aangesloten via de draadloze zender/ontvanger module. Doordat de elektronica in de deur wordt gebouwd ontstaat er veel meer vrijheid bij de keuze van het deurbeslag.

Hoe werkt het slot?

De Battery Lock is een slot voor enkelzijdige toegangscontrole. Eén zijde is dus altijd te openen, dit noemen we ook wel anti- paniek.

Het slot is vergrendeld automatisch bij het sluiten van de deur. Aan de gecontroleerde zijde van het slot heeft de kruk een vrije slag, pas bij het aansturen van het slot wordt er een koppeling gemaakt. Dit maakt het slot uitermate geschikt voor hoogfrequent gebruik. Waar de meeste testen ophouden bij 200000 handelingen is HMB bij de Battery Lock gestopt met testen bij 400000.

Het slot werkt op 2 AAA batterijen die zich in een batterij compartiment onder de dagschoot bevind. Bij de eerste aanblik kan men dit rechthoekige vlak misschien verwarren met een nachtschoot. Om de batterijhouder te kunnen demonteren is een sleutel nodig.

De voordelen van de Battery Lock

  1. Geen bekabeling nodig: Draadloze aansturen met de zender/ontvanger module
  2. SKG** goedkeuring: Bij toepassing in houten deuren/ kozijnen
  3. Flexibel in keuze deurbeslag: Elk beslag kan worden toegepast zolang het maar vast-draaibaar is
  4. Toepasbaar in bestaande toegangscontrole systemen
  5. Zelf vergrendelende anti- flipper schoot
  6. Diverse uitvoeringen, ook voor smalstijl toepassingen in doornmaat 35

De nadelen van de Battery Lock

  1. Draairichting afhankelijk bestellen: de sloten zijn niet universeel toepasbaar
  2. Periodiek wisselen van Batterijen nodig: wil je geen batterijen wisselen dan is er een uitvoering met inductieve voeding en uiteraard een bekabelde variant.
  3. Geen fail- save of dubbelzijdige toegangscontrole mogelijk
  4. Er moet altijd een profielcilinder worden geplaatst voor verwijderen van de batterijhouder

Als gebruik van Batterijen ongewenst is kan de Inductive Lock worden gebruiktInductive_01

Naast de uitvoering als draadloos deurslot is dit elektronische slot van HMB leverbaar in twee andere varianten. De Inductive Lock is exact hetzelfde slot als de Battery Lock met als enige aanpassing dat de voeding uit de sluitplaat wordt gehaald. Ook is er de bekabelde uitvoering, de Cable Lock.

Cable Lock

De Cable lock heeft een groot aantal terugmeld statussen. Er wordt bijvoorbeeld een signaal teruggestuurd op het moment dat de noodopening wordt bediend of wanneer de buitenkruk wordt bediend terwijl de deur op slot zit. De kabel is niet te manipuleren, omdat deze alleen versleutelde data doorgeeft. Bovendien is flipperen onmogelijk vanwege de zelfvergrendelende fluisterschoot en wordt vandalisme uitgesloten vanwege het feit dat de elektronica zich in het slot bevindt. Het slot kent zodoende een hoge mate van veiligheid.

Aan de binnenzijde is het slot altijd mechanisch via de deurkruk te ontgrendelen. De I/O-module zit op een externe locatie, waardoor deze makkelijk bereikbaar is voor de installateur. Tot slot kan kan de Cable lock toegepast worden met (antibacterieel) deurbeslag naar keuze. Een groot estetisch voordeel; u bent niet gebonden aan één type beslag en kunt zodoende het uiterlijk van de deur zelf bepalen.

Prijzen en bestellen

De Battery Lock draadloos deurslot is te koop voor net een kleine € 400,00. Wil je de draadloze aansturing gebruiken dan komt er circa € 150,00 bij voor de I/O module. De inductive lock is leverbaar vanaf € 525,00. De Cable lock wordt altijd als set inclusief een besturingsmodule geleverd, deze set kost circa € 550,00.

Door de vele uitvoeringen is deze productlijn van HMB niet direct te bestellen in onze webshop. Heb je een vraag over de werking of wil je weten of dit slot misschien geschikt is voor een project waar je mee bezig bent? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Uw aangeschafte HMB sloten laten installeren

Elektronische sloten en toegangscontrole systemen die u bij Elocktron besteld kunnen door onze installatiepartners vakkundig worden geïnstalleerd. Wilt u weten wat de kosten zijn of wilt u meer informatie over onze montageservice? Neem dan even contact met ons op via 050-2110371 of via ons contactformulier.

Meer informatie over elektronisch hang- en sluitwerk?

Wij helpen u graag verder! U kunt uw vraag eenvoudig stellen via ons contactformulier. Misschien heeft u een specifieke vraag en wilt u weten of een specifiek elektronisch slot voor uw toepassing de juiste oplossing is. Misschien wilt u een keer praten over de manieren waarop wij de veiligheid van uw bedrijf of de kwaliteit van uw opgeleverde projecten kunnen vergroten. Wij komen graag bij u langs om een demonstratie te geven of de situatie bij u op locatie te komen bekijken zodat we een maatwerk advies kunnen geven over uw specifieke situatie. We zijn rechtstreeks bereikbaar via telefoonnummer 050-2110371 of via ons contactformulier.

Afbeeldingen Battery Lock
Afbeeldingen Inductive Lock
Afbeelding besturingsprint Cable Lock