Elektrisch deurbeslag

Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Bent u op zoek naar elektronisch deurbeslag bekijk dan ons assortiment van Salto, Maasland en Assa Abloy. Elektronisch deurbeslag maakt het mogelijk om eenvoudig bestaande deuren en sloten te voorzien van toegangscontrole.

De overstap van mechanische naar elektronische sloten

Het grote voordeel van elektronisch deurbeslag is dat er geen bekabeling nodig is. Het beslag werkt op batterijen. Deze moeten ongeveer jaarlijks worden vervangen. Elektronisch deurbeslag kan afhankelijk van het merk worden geopend met een gebruikerskaart, sleutelhanger-tag of code. Hierna kan met een krukbeweging de deur worden geopend. Na enkele seconden sluit het slot automatisch en is de deurkruk weer vergrendeld. Het deurbeslag is eenvoudig te programmeren.

Automatische nachtschootvergrendeling of dagschootblokkering

Vaak is het mogelijk om een bestaand insteekslot te gebruiken in combinatie met het nieuwe elektrische beslag. Kiezen voor een nieuw slot met automatische nachtschootvergrendeling of dagschootblokkering is daarintegen verstandig. Belangrijk om te weten is namelijk dat het beslag alleen in verbinding staat met de bediening van de dagschoot. Kortom, u kunt niet naar binnen zonder 'sleutel' omdat de deurkruk gecontroleerd is en dus niet te bedienen is. Maar dit is dan ook de enige beveiliging. Uw deur blijft in de dagschootstand, dus gaat niet 'op slot'. Nachtschootvergrendeling of dagschootblokkering is een goede oplossing hiervoor. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een uitsparing in het beslag, waardoor de nachtschoot met een normale sleutel kan worden bediend. 

De keuze voor elektronisch deurbeslag

Grofweg is het elektronisch deurbeslag onder te verdelen in codebeslag en kaartleesbeslag, of een combinatie van beide. Bij het codebeslag voert u uw zelf bedachtte code in om toegang te krijgen. Het kaartleesbeslag is, afhankelijk van de gebruikte technologie, te bedienen met tags, passen of de mobiele telefoon. Het flexess aero beslag van Maasland bevat bijvoorbeeld een combinatiebeslag, te openen met een code, tags of kaarten. Salto KS is een kaartleesbeslag en biedt u zelfs de mogelijkheid om de deur te openen met behulp van uw smartphone. 

flexess aero

Heeft u de wens om het slot tevens met een sleutel te kunnen bedienen, dan kunt u het beslag bestellen met een cilinderuitsparing. Dit is bij vrijwel al ons deurbeslag mogelijk. Het elektrisch deurbeslag kan op zichzelf worden geplaatst, voor bijvoorbeeld alleen de gecontroleerde toegang tot de voordeur van uw bedrijfspand. Ook is het mogelijk om dit beslag op meerdere deuren te plaatsen, waardoor een uitgebreider toegangscontrolesysteem ontstaat. Bij Salto KS en XS4 is het mogelijk om elektrisch deurbeslag volledig te integreren in het Salto proacces of Salto proacces SPACE software omgeving. Hiermee wordt het onderdeel van een toegangscontrolesysteem dat zich niet beperkt tot deurbeslag, maar ook compatibel is met de wandlezers en elektronische cilinders uit dezelfde serie. 

Meer weten over elektrisch deurbeslag?

Wij helpen u graag! U stelt uw vraag eenvoudig via ons contactformulier. Neem ook eens een kijkje op ons blog over elektronisch deurbeslag