Slimme deursloten

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Met slimme deursloten kunt u eenvoudig een bestaandslimme deursloten deurslot elektronisch bedienbaar maken. Slimme deursloten worden vaak toegepast in een voordeur om te dienen als elektronisch voordeurslot. Naast de functie van elektronisch voordeurslot kan het slimme deurslot ook worden gebruikt om bijvoorbeeld de achterdeur van uw woning of bedrijf elektronisch bedienbaar te maken.

Eenvoudige montage van het slimme deurslot

Kenmerkend aan een slim slot of smartlock is dat de nadruk ligt op eenvoudige plaatsing zonder dat al te veel aanpassingen nodig zijn aan het bestaande deurslot. Tegelijkertijd is dit criterium niet helemaal terecht omdat er uiteraard wel degelijk vele soorten elektronische sloten of elektronische toegangssystemen zijn die u ook slim kunt noemen.

Andere typerende functionaliteiten van een slim deurslot zijn:

  • Kan worden bediend en beheerd door middel van een app op de smartphone
  • Sleutel kan gemakkelijk geblokkeerd worden indien nodig
  • Tevens te gebruiken met een gewone sleutel
  • Deur kan op afstand worden geopend

Elektronische sleutel eenvoudig blokkeren

Wanneer iemand toegang heeft gekregen met een smartphone dan wordt dit ook wel een elektronische sleutel of elektronisch toegangsrecht genoemd. Het voordeel van een dergelijke elektronische sleutel is dat er geen sloten meer vervangen hoeven te worden bij verlies van een sleutel. Ook bij tijdelijke verhuur van een woning of ruimte zijn deze elektronische sleutels ideaal omdat de huurder niet hoeft te beschikken over een fysieke sleutel om het elektrische deurslot open te maken. Op deze manier wordt een hele flexibele en gebruiksvriendelijke vorm van toegangscontrole gerealiseerd.

Ook te openen met fysieke sleutel

Naast het gebruik van de smartphone app om de deur te openen via de bluetooth verbinding van het slimme slot. Kan een slim slot ook worden open gemaakt door middel van een gewone fysieke huissleutel. Het slot is namelijk voorzien van een gewoon cilinderslot. Dat is bijvoorbeeld handig als de batterijen van het slimme slot het een keer begeven of als er andere mechanische oorzaken zijn waardoor het slimme slot niet meer elektronisch kan worden bediend. Een slim slot kan niet altijd worden geplaatst op een bestaand cilinderslot, bij de Flexeria smartlocks moet een speciale cilinder worden besteld bij aanschaf van het slot.

De Nuki smartlocks kunnen worden gecombineerd met een bestaande cilinder maar dan moet u er wel rekening mee houden dat u kiest voor een cilinderslot met nood- en gevaren functie. Bij het Nuki slimme deurslot plaatst u namelijk het smartlock over de sleutel aan de binnenkant van het slot heen. Dit betekend dat er altijd een sleutel aan de binnenzijde van het slot aanwezig is. Hierdoor zal bij een standaard cilinderslot de deur niet meer te openen zijn met de fysieke sleutel vanaf de buitenzijde. Gebruikt u een nood- en gevarenfunctie dan is dit probleem opgeheven doordat het slot altijd van beide kanten met de sleutel in het slot kan worden geopend.

Wij adviseren gebruik te maken van M&C cilindersloten, de M&C Matrix en de M&C Condor cilinders zijn uitermate geschikt voor de Nuki slimme deursloten. U kunt in de productpagina van de Matrix en Condor maatwerk cilinders zelf de cilindermaat invullen zodat de cilinder altijd passend kan worden besteld. 

Aan de buitenkant een gewoon deurslot

Bij een slim slot kan meestal het al aanwezige deurbeslag en insteekslot blijven zitten. Omdat het smartlock aan de binnenzijde van de deur wordt geplaatst is aan de buitenzijde niet zichtbaar dat uw voordeur is voorzien van een slim elektronisch deurslot. Aan de binnenzijde van de deur is het slimme slot uiteraard wel zichtbaar. Een slim slot is naast de behuizing met opslag voor de batterijen ook voorzien van een ingebouwde elektromotor die het deurslot elektrisch openmaakt als u bijvoorbeeld via de smartphone app de knop om het deurslot te openen indrukt.

Niet elk slot is geschikt voor een standaard smartlock

Een slim deurslot kan niet worden gecombineerd met ieder type slot of meerpuntssluiting. Een smartslot werkt alleen op een cilinder bediend slot of meerpuntssluiting. Dat is een meerpuntssluiting welke volledig met de sleutel kan worden geopend en afgesloten door alleen aan de sleutel te draaien en de deurkruk niet te bewegen. Bij een voordeur moet u dus het nachtslot eraf kunnen draaien en ook de dagschoot kunnen intrekken met de sleutel. Sloten waarbij een slim slot niet werkt zijn kruk- bediende meerpuntssluitingen.

Bij een kruk bediende meerpuntssluiting moet eerst de deurkruk omhoog worden gedaan voordat de sleutel kan worden gedraaid. Dat gaat dus met een smart deurslot niet werken. Uiteraard is het ook zeer belangrijk dat het bestaande slot goed draaid zonder weerstand of haperingen bij het draaien van de sleutel. Zijn er wel haperingen of problemen los dit dan altijd eerst op voordat u het smartlock op de deur plaatst. 

Een oplegslot gaat niet werken in combinatie met een smart lock. Kruk bediende sloten en oplegsloten zult u dus echt moeten gaan vervangen voordat het het slimme slot op de deur kunt monteren.

Specialistisch advies over slimme sloten en toegangscontrole

Wilt u meer weten over slimme deursloten buiten of andere mogelijkheden om deursloten elektronisch bedienbaar te maken? Kijk dan op het Elocktron Blog. Hier hebben we ook onze uitgebreide slimme deursloten review gepubliceerd.

Komt u er nog niet helemaal uit? Wij helpen u dan graag verder! U kunt uw vraag eenvoudig stellen via ons contactformulier. Heeft u een specifieke situatie waar u advies over wilt? Mail dan een paar foto’s van de deursituatie en het bestaande deurslot naar info@elocktron.nl.

Wij geven u advies over de manieren waarop wij toegangscontrole van uw woonhuis of bedrijf kunt verbeteren. We zijn rechtstreeks bereikbaar via telefoonnummer 050-2110371 of via ons contactformulier.