Elocktron | blog

Noodstroom voorziening of UPS

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Elektronische sloten die werken op het ruststroom principe hebben altijd stroom nodig om het slot dicht te houden. Ook een deurmagneet zal ontgrendelen zodra de voedingsspanning uitschakelt. Om de deur afgesloten te houden bij stroom uitval kun je gebruik maken van een noodstroom voeding, deze voedingen hebben een mogelijkheid om een kleine 1,2 of 7Ah accu te plaatsen.

Noodstroom voeding

De noodstroom voeding wordt op een vaste 230V stroomvoorziening of via een netvoedingskabel in een wandcontactdoos aangesloten. Zolang er spanning aanwezig is wordt de accu opgeladen. En is er een 12 of 24V gelijkspanning aanwezig voor de voeding van het elektrische slot of kleefmagneet. De accu neemt bij een spanningsuitval direct de stroomvoorziening voor het toegangssysteem en/of elektrisch slot over.

UPS noodstroom voorziening

Een ander woord voor een noodstroom voorziening is de afkorting UPS. UPS betekend “Uninterruptible Power Supply”, in het Nederlands “on-onderbroken stroomvoorziening” (no-break), ook wel noodstroom genoemd. Een UPS is een apparaat dat bij uitval van de netspanning direct de stroomvoorziening overneemt en levert aan de aangesloten systemen. UPS noodstroom voorzieningen worden ook veel toegepast voor netwerk/ computer apparatuur en andere systemen die direct defect kunnen raken of waaruit ernstige problemen kunnen ontstaan bij een stroomstoring.

 

 

Inhoudsopgave