Elocktron | blog

Hoe veilig is een elektronisch slot?

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Elektrische sloten kunnen net zo veilig zijn als mechanische sloten. Je kunt niet over het algemeen stellen dat alle elektrische sloten veilig zijn. Bij een elektronisch slot moet vaak nog beter worden gekeken naar de toepassing en de eisen die worden gesteld aan veilig gebruik.

Uitleg SKG keurmerk elektronische sloten

Als belangrijkste uitgangspunt kan worden gehanteerd dat kleefmagneten en elektrische deuropeners in de basis minder veilig zijn dan elektrische sloten met SKG2 of SKG3 sterren keurmerk. Als het elektrische slot is voorzien van een SKG2 of 3 sterren keurmerk dan gaat het over bijvoorbeeld een elektronische meerpuntssluiting of een spoelslot met SKG keurmerk.

Alle componenten moeten aan de SKG norm voldoen

Net als bij mechanische sloten moeten alle onderdelen voldoen aan de SKG norm. Ook het deurbeslag, sluitkom(en) en het cilinderslot die deel uitmaken van het complete elektronische slot moeten een SKG keurmerk hebben en geschikt zijn voor de toepassing.

Aandachtspunten veiligheid smart locks

Door verschillende functies en bijvoorbeeld automatisch openen en sluiten of op afstand openen en sluiten van een deur zoals bij een smartlock ontstaan vaak allerlei veiligheidsrisico’s die je met een gewoon mechanisch slot niet zo hebben. Door een verkeerde instelling kan bijvoorbeeld een slot automatisch openen via bluetooth.

Tags:
Inhoudsopgave