Elocktron | blog

Aandachtspunten bij het kopen van een nieuwe cilinder

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Wat voor cilinder je koopt hangt natuurlijk af van de kwaliteit en hoeveel het cilinderslot mag kosten. De kwaliteit van een cilinderslot hangt af van meerdere factoren. Maar er is ook veel onverklaarbaar prijsverschil tussen verschillende cilinder merken. Voor iemand die niet dagelijks met sloten werkt is het daarom lastig om een keuze te maken. Wil je een cilinder met een goede prijs- kwaliteit verhouding, kies dan voor een M&C cilinderslot. Zoek je een budget cilinder dan kies je de DOM Plura cilinder. Natuurlijk is het niet zo eenvoudig. Om echt duidelijk te krijgen waar het kwaliteitsverschil in zit bij verschillende cilindersloten kun je onze keuzehulp voor het kopen van het beste cilinderslot nog door lezen.

SKG Keurmerk? compleet insteekslot met cilinderslot

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een neutrale instantie die hang- en sluitwerk en complete gevelelementen test op sterkte en duurzaamheid en dus ook inbraakwerendheid. Ook cilindersloten worden door het SKG getest en mechanisch onderworpen aan een praktijktest met echt inbrekersgereedschap. Een cilinderslot kan hierdoor in aanmerking komen voor SKG2- sterren of SKG3- sterren. In de cilinder wordt aan de buitenzijde het keurmerk aangebracht zodat dit altijd zichtbaar is.

Een heel eenvoudig cilinderslot zonder SKG keurmerk in niet of minimaal beveiligd tegen manipulatie technieken zoals lock- picking en de klopsleutel methode. Bovendien is er, om kosten te besparen, geen doorboorbeveiliging aangebracht is het cilinderslot. SKG2 en SKG3- sterren cilinders zijn standaard voorzien van een doorboorbeveiliging. Vanaf SKG2- sterren zijn cilindersloten ook beveiligd tegen klopsleutels en lockpicken.

SKG twee sterren cilinders zijn niet bestand tegen kerntrekken. Bij kerntrekken wordt een lange schroef in het cilinderslot gedraaid en wordt de gehele cilinder uit de deur getrokken, of alleen de cilinderkern wordt uit de cilinder getrokken.

M&C cilinders

Koploper in inbraakwerendheid tegen de modernste inbraakmethoden zijn M&C cilinders. Deze cilinders zijn bijvoorbeeld beveiligd tegen kerntrekken en lockpicken. We hebben een uitgebreide review over M&C cilinders geschreven waarin we precies uitleggen hoe het zit met de veiligheid van deze cilinders.

Inhoudsopgave