Klik op een afbeelding/ categorie


          

Maak een keuze uit één van de drie bovenstaande categorieën en maak gebruik van de filteropties links in het productoverzicht. Cilindersloten kunt u eenvoudig zelf vervangen! Elocktron heeft een slim assortiment Mechanische en elektronische cilindersloten. Meestal kiest men voor standaard mechanische sleutel bediende cilindersloten, maar steeds vaker wordt gekozen voor innovatieve elektrische cilindersloten die u met behulp van een RFID tag of druppel en/of met uw smartphone open kunt maken. Bekijk onderstaande korte instructievideo waarin wij u in 38 seconden uitleggen hoe eenvoudig het is om zelf de cilinder van uw deurslot te vervangen.

Hoe kiest u het juiste cilinderslot?

Een cilinder kunt u eenvoudig zelf vervangen. Voordat u een cilinderslot gaat bestellen kunt u het beste een afweging maken hoe u de cilinder precies wilt gaan gebruiken. Een belangrijk onderscheidt dat kan worden gemaakt is het SKG keurmerk waar de cilinder aan moet voldoen. Kiest u voor het beste van het beste dan raden wij een SKG*** 3 sterren cilinder aan. Deze cilinders voldoen namelijk aan het zwaarste keurmerk voor inbraakwerende cilindersloten en zijn daarmee beveiligd tegen kerntrekken. Stelt u minder hoge eisen aan de cilinder dan kunt u voor een SKG** 2 sterren cilinderslot kiezen. Dit type cilinders zijn uiteraard ook wat voordeliger dan de zwaarder beveiligde SKG*** 3 sterren cilinders. De DOM Plura cilinder is een mooi voorbeeld van een aantrekkelijk geprijsde SKG** 2 sterren cilinder. Het MenC Condor cilinderslot is voorzien van Kerntrekbeveiliging en voldoet aan SKG*** 3 sterren. 

De veiligheid van een cilinderslot wordt niet enkel bepaald door het SKG keurmerk, een belangrijk systeem wat minstens zo belangrijk is is het sleutelcertificaat. Hiermee kunnen sleutels enkel worden gekopieerd op vertoon van het certificaat. Alle MenC cilinders worden standaard geleverd met een certificaat. De cilindersloten van Mauer en DOM zijn leverbaar met en zonder sleutelcertificaat. 

Steeds vaker wordt gekozen voor elektronische cilinders of een combinatie van elektronische en mechanische cilinders. Uw kinderen of personeelsleden krijgen bijvoorbeeld een elektronische sleutel waarmee ze door de hoofdingang of voordeur kunnen. De overige buitendeuren zijn van binnenuit te openen door middel van een knopcilinder. Op deze manier voorkomt u dat bij verlies van een sleutel u alle cilindersloten moet vervangen. U kunt namelijk eenvoudig de elektronische sleutel, druppel of tag blokkeren in het elektronische sluitsysteem. Een cilinderslot uit het hogere segment kan waardeloos worden door verlies van sleutels. Op dit vlak wint het elektronische slot zonder meer van de mechanische cilinder. Maar bij het maken van de afweging voor elektronisch of mechanisch moet ook zeker het prijsverschil worden benoemd. Zo zal een elektronisch cilinderslot al snel de grens van € 400,- passeren terwijl een kwalitatief hoogwaardig cilinderslot zoals de MenC Condor slechts € 60,- kost. 

Standaard en afwijkende maat van cilindersloten

Een standaard maatvoering van een cilinderslot is 30-30, 31-31 of 32-32. Dit zijn lengte maten in millimeters, wat betekend dat de totale lengte van een cilinderslot 60, 62 of 64 mm is. Deze maten zijn standaard maten omdat de meeste deuren nog altijd 40mm dik zijn. Wanneer u cilinders wilt gaan vervangen in een kunststof of aluminium deur zal negen van de tien keer een afwijkende cilindermaat nodig zijn. Daarom is het belangrijk dat u de maatvoering opmeet met behulp van een rolmaat of duimstok. Op onze informatiepagina over het opmeten van cilindersloten kunt u alles vinden over het bepalen van de juiste cilindermaat. Wij hebben een speciale informatiepagina met nog meer informatie en een zeer uitgebreide video met uitleg over het opmeten van cilindersloten.  

Alle cilindersloten met dezelfde sleutel bedienen

Zijn er meerdere cilindersloten nodig dan is het natuurlijk mogelijk om alle cilinders gelijksluitend te bestellen. Gelijksluitend betekend dat met een sleutel alle cilinders kunnen worden bediend. Kiest u voor een set standaard cilindersloten set dan worden alle cilinders in een standaard maatvoering (dus geschikt voor 4 cm dikke deuren) en gelijksluitend geleverd. Een standaard cilindersloten set is bijvoorbeeld de set MenC color cilinders, deze set bestaat uit 4 standaard cilindersloten welke gelijksluitend worden geleverd. 

Wilt u zelf gelijksluitende cilinderset samenstellen dan kunt u bij de opties van de cilinders ervoor kiezen om alle cilinders uit uw bestelling gelijksluitend te maken. Bij DOM en Mauer cilinders zijn alle cilinders die u op maat en gelijksluitend kunt samenstellen maatwerk cilinders. Bij MenC cilinders kunt u zowel de maatwerk cilinders als de standaard MenC cilinders samen bestellen in een gelijksluitende set. Onze orderverwerking zal uw bestelling altijd controleren, wanneer u alle cilinders van hetzelfde type besteld en u heeft bijvoorbeeld bij een cilinder vergeten de optie voor gelijksluitend aan te zetten dan sturen wij u even een email om zeker te weten dat u het juiste geleverd krijgt. 

 


Cilindermaat van het cilinderslot bepalen

Bij het bestellen van een DOM, Mauer of MenC maatwerkcilinder begint u met het invoeren van de buitenmaat. (Lengte zijde A) Vervolgens voert u de binnenmaat van de cilinder in. (Lengte zijde B) Tot slot voert u het aantal extra sleutels en eventuele opties zoals een draaiknop in. De belangrijke laatste stap is dat u aangeeft of de cilinder wel of niet gelijksluitend moet worden gemaakt. Met gelijksluitend wordt bedoeld dat u met één sleutel alle cilinders binnen dezelfde bestelling kunt bedienen. Binnen één bestelling worden uitsluitend de maatwerkcilinders gelijksluitend gemaakt. Bekijk hier ons gehele assortiment cilindersloten

soorten cilindersloten