Elektrisch cilinderslot

Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een elektronisch cilinderslot, is eigenlijk niets anders dan een gewone mechanische cilinder, alleen de bediening van het slot is anders. Mechanisch betekent dat het slot met een sleutel moet worden bediend. De dag- en nachtschoot wordt uitgedraaid door het draaien van de sleutel in het slot. Bij een elektrisch cilinderslot zorgt een elektromotor voor de elektronische koppeling van de buitenste draaiknop op het moment dat het daarvoor een signaal ontvangt van een digitale sleutel. Dit is bijvoorbeeld een mobiele telefoon, een code, afstandsbedienin g of een RFID tag. Zodra de koppeling is gemaakt kan de gebruiker handmatig het slot bedienen door aan de knop te draaien.

elektrische cilinder slot evva

Opbouw van een elektronisch cilinderslot

Een elektronische cilinder is een paslezer, elektronische vergrendeling en gewoon cilinderslot in een product. De elektronische cilinder bestaat uit onderstaande componenten 1 t/m 3, als laatste is natuurlijk een medium nodig voor identificatie, punt 4;

1. Een cilinder/slot vergelijkbaar met de gewone mechanische europrofiel cilindersloten. Eventueel kan de cilinder zijn uitgevoerd met een mechanische draaiknop die altijd bedienbaar is. In deze uitvoering zou de juiste benaming eigenlijk elektronische knopcilinder moeten zijn. Veelal wordt ook dit type gewoon elektronische cilinder genoemd. 

2. Een elektronische draaiknop met ingebouwde toegangscontrole Mifare RFID kaartlezer en bijvoorbeeld een NFC of bluetooth ontvanger. In de lezerkop zit de elektronica die de rechten van de gebruiker en het medium controleerd. 

3. Een elektromotor die zorgt voor een elektromechanische koppeling in het binnenwerk van de cilinder waardoor de knop aan de buitenzijde wordt gekoppeld aan de meenemer van de cilinder. De motor draaid dus niet zelf het slot rond, u moet zelf aan de draaiknop van de cilinder draaien. 

4. Een zender/digitale sleutel ook wel toegangscontrole medium genoemd. Het medium kan bijvoorbeeld een toegangscontrole druppel, RFID tag of toegangspasje zijn. Ook kan er bij sommige elektrische cilindersloten gebruik worden gemaakt van een smartphone met app waardoor de deur met de mobiele telefoon kan worden open gemaakt. 

Slimme deursloten, slimme voordelen

Slimme elektronische sloten zijn te herkennen aan de lezerkop, een draaiknop waarin zich alle benodigde elektronica bevindt. Een groot voordeel is dat bekabeling niet nodig is. De cilinders werken op batterijen. Deze vervangt u, afhankelijk van het merk en de intensiteit van het gebruik, ongeveer jaarlijks. Daarnaast verhoogt de elektronische cilinder de veiligheid ten opzichte van een gewone cilinder. Als er veel sleutels in omloop zijn, is er meer kans op verlies of misbruik. Bij verlies van een digitale sleutel, kan deze gewoon uit het systeem worden gewist en hoeft er geen nieuw slot geplaatst te worden om de veiligheid te waarborgen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van versleutelde informatie voor de verbinding tussen uw smartphone en de cilinder. De gebruikte vorm van versleuteling wordt ook toegepast in het bankwezen, en heeft zijn betrouwbaarheid bewezen. Daarnaast krijft u de mogelijkheid om te controleren wie wanneer de deur heeft geopend. De software en de app creeeren overzicht voor u. Toegangscontrolesystemen zijn opgebouwd uit elektrische sloten, vaak in combinatie met wandlezers en pincode codetableau's. Deze combinatie geeft u als gebruiker vele gebruikersopties en flexibiliteit.  

Welk cilinderslot moet ik kiezen?

In het online Elocktron assortiment vindt u verschillende type's en uitvoeringen. De merken Evva, Salto en Iloq bieden zowel halve cilinders als knopcilinders aan. Om een goed overzicht te krijgen over de verschillende kwalificaties en specificaties gaat u naar het blok of categorie toegangscontrole en daar kunt u per merk de opties bekijken. 

Advies of vragen over elektrische deursloten?

Stem de mogelijkheden af op uw wensen. Wilt u graag advies over de mogelijkheden voor uw situatie? wij beantwoorden uw vragen graag! Vul eenvoudig ons contactformulier in of bel ons op telefoonnummer: 050-2110371