Cilinderslot

Cilinderslot
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 74

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 74

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Meer over: Cilinderslot

cilinderslot

Een cilinderslot is een gangbare oplossing wanneer je een deur wilt beveiligen. De cilinder maakt onderdeel uit van het veiligheidsslot dat naast de cilinder bestaat uit het insteekslot, veiligheids- deurbeslag en de sluitkom met de sluitplaat. Het cilinderslot is eenvoudig te demonteren uit het slot zodat deze eenvoudig kan worden vervangen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een sleutel bent verloren en je er zeker van wilt zijn dat je de enige bent met een sleutel. Wil je weten hoe je eenvoudig zelf een cilinderslot kunt vervangen, lees dan onze uitleg met stappenplan over het vervangen van cilindersloten.

Je moet jezelf natuurlijk veilig kunnen voelen in je eigen woning, of je bedrijf met een gerust hart achter kunnen laten. Met een van de beste cilindersloten hoef je je geen zorgen te maken over een mogelijke inbraak. Met een goed slot voorkomt je namelijk dat eventuele onbevoegden de woning of het bedrijf betreden. Wij leveren cilindersloten van topkwaliteit die aan de hoogste veiligheidseisen voldoen. Wij zijn dealer van gerenommeerde merken waaronder: DOM, MAUER, M&C.

In onze webwinkel vind je een breed assortiment oplossingen. Naast cilindersloten zijn wij gespecialiseerd in elektromechanische vergrendelingen en toegangscontrole systemen. Cilindersloten zijn nog altijd populair door de relatief lage aanschafprijs en betrouwbare werking.

Kwaliteitsverschil cilindersloten

Goede cilindersloten zijn hun investering dubbel en dwars waard. Je kunt bij Elocktron een cilinderslot kopen door een keuze te maken uit verschillende topmerken, zoals DOM sloten, M&C sloten en Mauer sloten.

Het belangrijkste verschil in kwaliteit zit in het SKG keurmerk waaraan een cilinderslot voldoet. Een SKG2- sterren cilinder is voorzien van een aantal basis eigenschappen die bijvoorbeeld lock-picking bemoeilijken. De belangrijkste eigenschap is dat deze cilinders zijn voorzien van een doorboorbeveiliging. Een goedkope cilinder van de Hornbach, Action of Gamma zonder SKG keurmerk zal vaak met een eenvoudige boor kunnen worden open gemaakt. Bij een SKG2- sterren cilinder lukt dit niet. Toch is een SKG2- sterren cilinder meestal zwak in het midden ter hoogte van de cilinderschroef. De cilinder kan op dit punt door midden worden gebroken. Ook kan het binnenwerk uit de cilinder worden getrokken. Deze inbraakmethode heet de kerntrekmethode of cilindertrekken. De oplossing voor dit probleem is een SKG3- sterren cilinder. Deze cilinders zijn beveiligd tegen de kerntrekmethode.

Gelijksluitende cilinders skg2 en skg3

We hebben verschillende varianten zoals een profielcilinder SKG2- sterren, veiligheidscilinder SKG3- sterren en de gelijk sluitende cilindersloten sets. De maatwerk sloten uit ons assortiment zijn volledig op maat te maken. Zo kun je het slot DOM IX Twinstar SKG3- sterren cilinderslot volledig aan je eigen wensen aanpassen. Het slot kan worden voorzien van een anti-manipulatiedraaiknop aan de binnenzijde en de sloten kunnen desgewenst wel of niet gelijksluitend worden gemaakt met andere DOM sloten in je woning of bedrijfspand. Ook de M&C cilindersloten zijn volledig op maat te leveren waardoor verschillende cilindermaten toch als gelijksluitende set kunnen worden geleverd. Een SKG3 cilinderslot is bij uitstek geschikt voor appartementen en eengezinswoningen waar veiligheid erg belangrijk is. De basis maat van een maatwerk cilinderslot is 30-30 bij Mauer en DOM cilindersloten, bij M&C cilinders is de basis maat 32-32, de verlengde cilindermaten worden steeds in stapjes van 5mm per cilinderzijde verlengd.  

Gecertificeerde cilindersloten voor extra veiligheid

Kwaliteitssloten zijn voorzien van een veiligheidskeurmerk, SKG2, of SKG3- sterren. Toch zegt het veiligheidskeurmerk niets over het sleutelcertificaat. Het sleutelcertificaat heeft namelijk alleen betrekking op de kopiëerbeveiliging van een cilinderslot. Het is dus prima mogelijk om een SKG2 cilinder met sleutelcertificaat te bestellen en een SKG3 cilinder zonder sleutelcertificaat. Het sleutelcertificaat en het SKG certificaat of SKG keurmerk zijn dus verschillende dingen.

Gecertificeerde sleutels en cilinders met sleutelcertificaat worden voorzien van een certificaat, dit is een soort pasje wat je bij aankoop van de cilinders ontvangt. Wilt u van een gecertificeerd cilinderslot sleutels bij laten maken? Dan kan dit alleen wanneer u het bijbehorende certificaat kunt overleggen. Onbevoegden kunnen zo nooit in het bezit komen van een duplicaatsleutel. Daarnaast voldoen deze cilindersloten aan de hoogste veiligheidseisen zoals kerntrekbeveiliging. De voorwaarde is dat deze sloten dus naast het sleutelcertificaat ook een SKG3- sterren keurmerk hebben, waardoor het niet mogelijk is om het slot van buitenaf uit de deur te verwijderen. Zonder deze beveiliging is het betrekkelijk eenvoudig om een sleutel te kopiëeren bij een willekeurige sleutelspecialist of schoenmaker.  

Prijsverschil en kosten van cilindersloten

Het prijsverschil van cilindersloten wordt bepaald door het SKG keurmerk en door het wel of niet aanwezig zijn van een sleutelcertificaat. Ook zit er tussen merken onderling prijsverschil. Wel zie je steeds vaker dat alle merken zowel budget cilinders aanbieden als high security cilinders. Zo kan een butget cilinder zoals de DOM plura SKG2 cilinder al worden besteld onder de € 20,00, terwijl de veel duurdere DOM IX Twinstar cilinders per stuk € 164,00 kosten. Bij dit extreme prijsverschil speelt vooral de afwerking en de kopiëerbeveiligingg van de sleutel een hele grote rol. De IX twinstar sleutels zijn aan alle kanten voorzien van uitstekende elementen en tevens van een bewegend onderdeel in de sleutel zodat het kopiëren van een sleutel zeer moeilijk is zonder certificaat. Ook het printen van de sleutel met een 3D printer is niet mogelijk door het bewegende onderdeel in de sleutel. Een merk dat heel goed presteert in zowel het hogere als het lage segment is M&C, de cilinders van M&C worden allemaal standaard met een sleutelcertificaat geleverd.

Meer informatie over cilindersloten

Wil je meer weten over cilindersloten? Klik dan op onderstaande onderwerpen voor uitgebreide toelichting over hoe je bijvoorbeeld een cilinderslot zelf kunt demonteren en opmeten.

» Overzichtspagina met uitleg over cilindersloten

» Sloten vervangen, hoe vervang je zelf eenvoudig een slot?

» Hoe bepaal je de juiste maat van cilindersloten

Nieuwe cilindersloten bestellen

Wil je je woning of bedrijf voorzien van nieuwe cilindersloten omdat de oude vervangen moeten worden? Dan kan je deze heel eenvoudig bestellen. Je kunt de sloten direct aan het winkelmandje toevoegen en vervolgens wordt je met een paar simpele stappen door het bestelproces geleid. Na de plaatsing van je bestelling gaan wij direct aan de slag om de bestelling verzendklaar te maken. Heeb je vragen over het cilinderslot van uw keuze? Wij weten alles over de producten die we online aanbieden, dus twijfelt je over de maat, met of zonder knop of zelf hoe je het moet vervangen. Vul dan het klantcontactformulier in, dit is de snelste manier om je vraag te stellen. Wij zetten ons actief in om je vraag zo snel en duidelijk mogelijk te beantwoorden. Bekijk ook ons complete assortiment aan kleefmagnetendeurautomatenelektrische deuropeners en codesloten