Kabels en overgangen

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Kabels en overgangen 

De kabels overbrengen van de deur naar het kozijn met een kabelovergang

Om de bekabeling van de deur over te brengen naar het kozijn is een kabelovergang nodig. Doordat de bekabeling door de slang van de kabelovergang loopt, is het beschermd tegen beschadiging. Een kabelovergang is een eenvoudig product, wel zijn er een aantal essentiële verschillen die invloed hebben op de toepasbaarheid ervan.

Zoekt u een kabelovergang? Let dan op deze punten.

  • Materiaal keuze. Het materiaal waarmee de overgang vervaardigd is zegt iets over de eigenschappen van het product. De meeste overgangen zijn van kunststof, RVS of hebben een aluminium afwerking waardoor roest geen kans krijgt.
  • Kabeldikte. Tot welke doorsnede kunnen de kabels door de overgang? Op onze website varieert de maximale inwendige diameter van de stroomdoorvoer van 8 tot 14 mm.
  • Inbouw of opbouw. Een inbouwovergang wordt geplaatst in het kozijn. Na het uitfrezen, valt de kabelovergang weg in het kozijn en is deze nagenoeg onzichtbaar. De opbouw overgang wordt op de deur en het kozijn geplaatst. Deze blijft wel duidelijk zichtbaar.
    • Bij een inbouw variant verschilt de maximale hoek van opening van de deur. Bij de kabelovergangen van Elocktron blijft het mogelijk om deuren tot respectievelijk 100 of 180 graden te openen.

Slotkabel

Bij Elocktron verkopen we online slotkabels compatibel met elektronische meerpuntssluitingen of solenoid sloten. In onze complete sets worden deze kabels standaard meegeleverd. Uiteraard is het mogelijk om deze los te bestellen.

Aansluiten van een elektrisch component vanuit een wandcontactdoos met een netvoedingskabel

Een netvoedingskabel wordt gebruikt wanneer het aansluiten van een elektrisch component vanuit een stopcontact moet gebeuren. Het gaat hierbij om een eenvoudige uitvoering 230V wit. De voeding is 3-aderig, flexibel en voorzien van een randaarde. De lengte van het snoer is 1.5 meter.