Sluitkommen en sluitplaten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 22

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Sluitkommen en sluitplaten moeten zijn afgestemd op het slot. Vooral bij meerpuntssluitingen is het belangrijk om een bijpassende set sluitkommen en sluitplaten aan te schaffen. Niet alleen voor de juiste werking van het slot maar ook voor de juiste inbraakwerende eigenschappen.

Het verschil tussen een sluitkom en een sluitplaat

Insteeksloten of meerpuntssluitingen worden voorzien van een sluitplaat of sluitkom. In het kozijn wordt een deel uitgefreesd voor de dag- en nachtschoot of op meerdere punten voor de schoten. Dit deel wordt afgedekt. Een sluitplaat dekt alleen het buitenste gedeelte af. Bij een sluitkom is ook het binnenste gedeelte afgedekt.

Juiste werking van het slot

Onder invloed van wisselingen in de luchtvochtigheid, kunnen deuren uitzetten of krimpen. Hierdoor kan uw deur gaan rammelen of te stroef sluiten. U verhelpt dit probleem met sluitplaten. Het slot moet gemakkelijk te openen en te sluiten zijn. 

Veiligheid en inbraakpreventie

Een slot heeft alleen de juiste inbraakwerende eigenschappen indien het geplaatst wordt in combinatie met de juiste sluitkommen en sluitplaten. U verstevigt het kozijn en zorgt ervoor dat het geen zwakke plek wordt. 

In het online assortiment van Elocktron vindt u verschillende sets die te combineren zijn met meerpuntssluitingen. Het is belangrijk om er op te letten of de sluitkom links of rechts toepasbaar is of allebei. De set met sluitgarnituur voor de HMB en GU meerpuntssluitingen wordt bijvoorbeeld geleverd met zowel een DIN links als DIN rechts sluitplaat.