Cilinderslot vervangen

De eLocktron webwinkel is zo ingericht dat u vrijwel alle voorkomende cilindermaten kunt bestellen. Voordat u een cilinder kunt bestellen is het van groot belang dat u de juiste cilindermaat bepaald. Bekijk onze handige instructievideo voor een uitgebreide uitleg zodat u voortaan zelf cilindersloten kunt vervangen.

Enkele of dubbele cilinder

Alle standaard cilinders zijn geschikt voor standaard deurdiktes. De standaard deurdikte is +/- 40mm. De standaard cilindermaat is 60mm. Op eLocktron.nl wordt dit aangegeven als 30-30. Naast de dikte van de deur moet worden gekozen voor een enkele (halve) of dubbele cilinder. Een enkele cilinder kan maar aan een kant worden bediend. Bijvoorbeeld een cilinder voor een meterkast of balkondeur. Op eLocktron.nl wordt een halve cilinder aangegeven als 0-30. Onze cilinders worden aangeboden als standaard cilinders en als maatwerk cilinders.

Een standaard cilinder of maatwerkcilinder

Standaard cilinders hebben allemaal een vaste maatvoering. Meestal is deze maatvoering 30-30. Bij de maatwerk cilinder kunt u zelf variaties van maatvoeringen samenstellen. De cilinderafmeting kan worden vastgesteld door vanuit het middelpunt van de cilinder te meten naar beide uiteinden. De cilindermaat kan variëren in stapjes van 5mm. 

 

 

 

 

 

 

 

 


Maatvoeringen en opties

Bij het bestellen van een maatwerkcilinder begint u met het invoeren van de buitenmaat. (Lengte zijde A) Vervolgens voert u de binnenmaat van de cilinder in. (Lengte zijde B) Tot slot voert u het aantal extra sleutels en eventuele opties zoals een draaiknop in. De belangrijke laatste stap is dat u aangeeft of de cilinder wel of niet gelijksluitend moet worden gemaakt. Met gelijksluitend wordt bedoeld dat u met één sleutel alle cilinders binnen dezelfde bestelling kunt bedienen. Binnen één bestelling worden uitsluitend de maatwerkcilinders gelijksluitend gemaakt. Bekijk hier ons gehele assortiment cilindersloten

soorten cilindersloten