Elektrische deuropener

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 61

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een elektrische deuropener zorgt ervoor dat u de Elektrische-deuropenertoegang van uw bedrijf, woning of gebouw eenvoudig kunt controleren. De deuropener wordt in het kozijn geplaatst tegenover het insteekslot dus de montage en het aansluiten is eenvoudig. Deze manier van toegangsbeveiliging is ideaal wanneer u op afstand een deur wilt open maken. U kunt de deur op afstand openen in combinatie met een intercom- of camerasysteem of simpelweg wanneer er wordt aangebeld door een afstandsbediening of drukknop.

Elektrische deuropener: geschikt voor allerlei toepassingen

Het systeem voor het elektrisch openen van deuren is niet alleen geschikt voor bedrijfspanden, ook in een woning kan dit systeem prima worden toegepast. Als deuren op een goedkope manier moeten worden voorzien van een elektronisch slot is een deuropener vaak de voordeligste oplossing. Een elektrische deuropener is ook heel geschikt om te dienen als elektronisch deurslot voor een toegangscontrole systeem. Op een elektrische sluitplaat kan eenvoudig een stand- alone codeslot, kaartlezer, Salto wandlezer of handzender met ontvanger worden aangesloten. Zo kunt u bijvoorbeeld de medewerkers een toegangscontrole toegangscode, pasje, duppel of RFID tag geven voor het elektronisch openen van de deur. De deur wordt door middel van elektrische spanning geopend. Hiervoor kan een willekeurige twee aderige aansluitkabel worden gebruikt. Door deze manier van aansluiten op contactbasis kan ieder systeem worden gekoppeld aan de deuropener.  

Werking van een deuropener

Een elektrische deuropener installeren kan tegenover een insteekslot. Hierdoor zijn er vrijwel geen extra materialen nodig om de deur elektronisch af te sluiten. De elektrische opener vergrendelt de deur op de dagschoot van het insteekslot. De dagschoot is het afgeschuinde onderdeel van een insteekslot dat de deur dicht houd als deze dicht wordt gedaan. De gewone sluitplaat van een deurslot is uiteraard vast, maar een elektrische sluitplaat heeft een kantelbek / schootvanger die weg kan draaien zodra deze elektrisch wordt aangestuurd. Hierdoor kan de deur open worden geduwd omdat de dagschoot niet meer tegen wordt gehouden. Om de dagschoot weg te kunnen laten draaien moet er bij een standaard elektrische deuropener een klein hapje uit het kozijn worden gehaald. Omdat een deur automatisch afsluit als deze dicht gaat en elektrisch kan openen is de elektrische sluitplaat de meest toegepaste elektrische vergrendeling in combinatie met elektrische deurautomaten.

Arbeidsstroom en ruststroom

Een elektrische deuropener kan worden geleverd in een arbeidsstroom of ruststroom uitvoering. Arbeidsstroom is spanningsloos vergrendeld dat betekent dat de deuropener is afgesloten als er geen elektrische spanning op staat. Arbeidsstroom wordt ook wel fail-secure genoemd. Als de aansturing wegvalt blijft de deur afgesloten. Vanuit beveiligingsoogpunt is deze manier van deurbeveiliging de beste methode. 

Ruststroom is spanningsloos ontgrendeld dat betekent dat de deuropener ontgrendeld is als er geen elektrische spanning op staat. Ruststroom wordt ook wel fail-save genoemd. Bij het uitvallen van de spanning, of bijvoorbeeld door weigerende apparatuur of een doorgebrande kabel kan iemand bij brand of een calamiteit altijd veilig de deur openen. Ruststroom deuropeners worden ook veelal toegepast in openbare gebouwen, scholen en bedrijfspanden. Met een elektrische deuropener kan een elektronisch gecontroleerde vluchtweg worden gemaakt door tussen de stroom toevoer naar de elektrische deuropener een groene handmelder te plaatsen die de stroom onderbreekt zodra de handmelder wordt ingedrukt.

Een geschikte deuropener kiezen

Deuropeners zijn er in diverse variaties en uitvoeringen. De meest verkochte en meest universele deuropener die wij kunnen adviseren is de A10U deuropener. Deze is geschikt voor 12 en 24V gelijkspanning en wisselspanning en de prijs ligt onder de € 60,00. Afhankelijk van de toepassing kan een keuze gemaakt worden uit onderstaande elektronische sluitplaten.inbouwen elektrische deuropener

  • Standaard deuropeners, universeel en breed toepasbaar met verstelbare schootvanger
  • Deuropeners met schootgeleiding, geen uitsparing in het deurkozijn nodig
  • Deuropeners met schootsignalering, zien of de deur ook echt is gesloten
  • Waterdichte elektrische deuropeners, ideaal toepasbaar voor een tuinhek of buiten- poort
  • Vluchtdeur openers, deze openers ontgrendelen ook als er veel druk op de deur staat
  • Deuropener voor sloten met dagschoot blokkering, volledig universeel sterk en veilig
  • Ketting deuropeners voor opbouw of oplegsloten, voor bestaande oplegsloten
  • Elektrisch deuropeners met codeslot, compleet geleverd met een codepaneel en kaartlezer
  • Elektrische deuropeners met afstandsbedienging, eenvoudig een deur op afstand laten openen

Elektrische deurdranger vergroot de veiligheid

Als u de inbraakbeveiliging van uw pand wilt vergroten met elektronische toegang zijn deuropeners goed toepasbaar. Voor extra veiligheid kan een elektrische deurdranger of deurautomaat worden toegepast zodat de deur automatisch sluit. Omdat een elektrische opener alleen de dagschoot van een deurslot tegenhoudt is een deuropener prima geschikt voor de elektrische vergrendeling van binnendeuren en niet beveiligings- kritische deuren. Binnenplaatsen of portiekdeuren die worden afgesloten kunnen ook prima worden afgesloten met een deuropener als elektronisch slot. Wilt u een veilig slot dat u bijvoorbeeld op een buitendeur kunt plaatsen en wilt u dit niet ook nog met een sleutel op slot draaien? Kies dan voor een ander soort elektrisch deurslot zoals bijvoorbeeld een elektrisch driepuntsslot of een automatisch vergrendelend slot met een SKG gekeurd elektronisch deurbeslag.   

Elektrische deuropener kopen?

Dan kunt u de elektrische deuropenerdirect gemakkelijk en snel via onze webwinkel bestellen. Wij zullen uw bestelling met zorg behandelen en indien de door uw gewenstte artikelen op voorraad zijn wordt de zending direct in orde gemaakt tegen lage kosten. U kunt het pakket uiterlijk binnen 5 werkdagen op uw afleveradres verwachten. Wij bezorgen uw bestelling met populaire partners als PostNL of UPS.