Elektrische sloten

Elektrische sloten
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 176

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Elektrische sloten zijn sloten die u kunt openen en Elektrische slotensluiten met een mobiele telefoon, pincode, digitale sleutel of afstandsbediening. Geef bijvoorbeeld eenvoudig toegang aan familie, thuiszorg, huurders en medewerkers of open een deur op afstand. Ook kan een elektrisch slot worden geïntegreerd in een domotica systeem, intercom systeem of toegangscontrole systeem.

Door een elektronisch slot toe te passen ontstaan er eindeloos veel mogelijkheden om intelligente toegangscontrole functies aan een slot te koppelen. Een toegangscontrole systeem zorgt er bijvoorbeeld voor dat een elektrisch slot alleen op bepaalde tijdstippen toegang biedt aan een bepaalde gebruiker. Ook kan er een bepaalde periode worden ingesteld zodat bijvoorbeeld een Airbnb huurder alleen tijdens de huurperiode het deurslot kan openen.

Soorten elektronische sloten

Bij de keuze van een elektrisch slot moet altijd goed worden gekeken naar de toepassing. Een elektrisch slot voor een voordeur van een woning kan bijvoorbeeld eenvoudig door middel van een slim deurslot. Het afsluiten van een portiekdeur of binnendeur is heel eenvoudig te doen met een elektrische deuropener. Stelt u wat hogere eisen aan een elektrisch slot dan is een elektrische meerpuntssluiting een hele geschikte oplossing. Waar u ook altijd even naar moet kijken is op wat voor manier u het elektrische slot wilt gaan openen, dit kan bijvoorbeeld met een kaartlezer, toegangscontrole druppel, pincode, pasje, RFID tag of smartphone app. In deze categorie vindt u de volgende soorten elektrische sloten.

  • Elektrische deuropener, eenvoudig te plaatsen en heel voordelig
  • Kleefmagneet, voordelig en onderhoudsvriendelijk
  • Motorsloten, elektrische sloten die volledig automatisch op en van het slot draaien
  • Elektrische meerpuntssluitingen, niets zichtbaar en zeer veilig
  • Smart locks, eenvoudige installatie en gebruik zonder bekabeling
  • Solenoidsloten spoelsloten, kruk- gestuurde sloten met anti- paniek functie
  • Elektronische cilinders, eenvoudig te plaatsen zodat er geen sleutels meer nodig zijn
  • Elektronisch deurbeslag, eenvoudig te plaatsen op een bestaand deurslot
  • Mechanische sloten, goed toepasbaar in combinatie met sommige elektrische sloten
  • Sluitkommen en sluitplaten, noodzakelijk voor een goede werking van een slot

Slimme deursloten of bekabeld elektrisch slot

Kiest u een slim deurslot van een bepaalde fabrikant, zoals Nuki of Danalock dan betekent het vaak dat u min of meer gebonden bent aan de app en software van een bepaalde fabrikant. Eleketrische sloten met app bieden veel voordelen, alleen er zijn ook andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld elektrische sloten met afstandsbediening of codeslot kan alleen als deze van hetzelfde merk is. Wilt u het elektrische slot aansluiten op een zelf gekozen toegangscontrole systeem of domotica systeem en wilt u niet afhankelijk zijn van software die al aanwezig is in het elektronische slot, dan kunt u het beste kiezen voor een elektrisch slot zonder ingebouwde aansturing. Het elektrische slot kan dan worden bediend door middel van een bekabelde 12/24V aansluiting. 

Elektrische sloten: geschikt voor toegangscontrole op binnendeuren

Elektrische deursloten kunnen op verschillende plaatsen worden ingezet. Eenvoudige elektrische sloten zoals elektrische deuropeners zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor een binnendeuren. Ook een kleefmagneet is een hele geschikte oplossing voor een binnendeur, kastdeur of een tuinpoort. Wilt u een elektrische deuropener of kleefmagneet toepassen op een buitendeur dan is dat natuurlijk ook prima mogelijk. Het enige waar u dan rekening mee moet houden is dat de elektrische deuropener of de deurmagneet niet dezelfde inbraakwerendheid bieden als een gewoon veiligheidsinsteekslot. U zult een dergelijke deur dus met een cilinderslot buiten openingstijden handmatig moeten afsluiten.

Deuren beveiligen met elektronische sloten

Een elektrisch slot is veilig toe te passen op een buitendeur waarop u toegangscontrole wilt toepassen. Bij de keuze van een elektrisch slot voor een buitendeur moet altijd goed worden gekeken naar de manier waarop het slot wordt gebruikt. Een belangrijk criterium is dat een deurslot altijd minimaal SKG2- sterren gecertificeerd moet zijn. Voor een buitendeur is een elektrische meerpuntssluiting daarom meestal de beste oplossing als het gaat over de inbraakveiligheid. Maar het hoeft natuurlijk niet altijd de beste keuze te zijn.

Wilt u een eenvoudige en betaalbaardere elektronische sluiting op een buitendeur plaatsen? Kies dan voor een elektrische deuropener in combinatie met een veiligheidsinsteekslot of driepuntsslot. In veel gevallen betekent dit dat u het bestaande deurslot kunt hergebruiken, omdat dit vaak al voldoet aan SKG2- sterren. Bij een dergelijke installatie draait u gewoon aan het begin en einde van de dag de deur met het cilinderslot op en van het nachslot. Elektrische deuropeners, kleefmagneten, motorsloten en solenoidsloten zijn sloten waarop u werkelijk alles bekabeld kunt aansluiten. Een intercom systeem, domotica of stand- alone codeslot sluit u eenvoudig aan.

Eenvoudige en goedkope elektronische slotenElektronische deurbeslag

Door een elektronisch cilinderslot , elektronisch deurbeslag of slim deurslot toe te passen kunt u op een relatief goedkope manier een deurslot elektronisch bedienbaar maken. Als de elektrische afsluiting echt zo eenvoudig en goedkoop mogelijk moet zijn adviseren wij gebruik te maken van een elektrische sluitplaat of een kleefmagneet.

Een elektrische sluitplaat is al verkrijgbaar voor minder dag € 50,00. Daarnaast leveren wij elektrische magneten waarmee u een deur open houdt of kastdeur vergrendelt. Elektrische deurvergrendeling door middel van een deurmagneet of kleefmagneet kan worden toegepast op plaatsen waar het onmogelijk of moeilijk is om iets in te bouwen in de deur of het kozijn. Door de kleefmagneet bovenin de deur te plaatsen ontstaat als het ware een extra afsluiting naast het gewone deurslot dat al aanwezig is. Kleefmagneten kunnen ook worden gebruikt als openhoudmagneet, in combinatie met een deurdranger kan op deze manier het automatisch dicht gaan van de deur worden geregeld.

Wij zien uw bestelling graag tegemoet

Heeft u een keuze gemaakt voor het elektrisch slot voor op uw binnen- of buitendeur? Dan zien wij uw bestelling graag tegemoet. Wij leveren in de meeste gevallen binnen enkele dagen, u kunt de bezorger van PostNL of UPS verwachten. Mocht het artikel van uw keuze niet op voorraad zijn? Dan informeren wij u uiteraard zo spoedig mogelijk over de verwachte levertijd als deze afwijkt van de aangegeven levertijd. Heeft u vragen? Stel ze dan gerust via ons contactformulier.